Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΠαρολίγον πειρατεία σε κρουαζιερόπλοιο
Περιστατικό απόπειρας πειρατείας στη Ζανζιβάρη

Παρολίγον πειρατεία σε κρουαζιερόπλοιο

Οι επιβάτες ενός κρουαζιερόπλοιου στη Ζανζιβάρη διατάχθηκαν να ξαπλώσουν χαμηλότερα από το ύψος του καταστρώματος, όταν το πλήρωμα εντόπισε πειρατές να κυνηγούν το πλοίο. Όπως αναφέρει το Travelmole, οι επιβάτες […]

Οι επιβάτες ενός κρουαζιερόπλοιου στη Ζανζιβάρη διατάχθηκαν να ξαπλώσουν χαμηλότερα από το ύψος του καταστρώματος, όταν το πλήρωμα εντόπισε πειρατές να κυνηγούν<...> το πλοίο. Όπως αναφέρει το Travelmole, οι επιβάτες το κρουαζιερόπλοιου “Spirit of Adventure” (το οποίο ανήκει στην ίδια εταιρεία χαρτοφυλακίου που ανήκει και η Saga Holidays), βρίσκονταν στο εστιατόριο του πλοίου όταν τους ζητήθηκε να αφήσουν τα μαχαίρια και τα πιρούνια τους και να σκύψουν κάτω από τα τραπέζια, ώστε να μην τραυματιστούν από πυροβολισμούς. Εν τω μεταξύ, ο καπετάνιος του πλοίου έδωσε εντολή για πλήρη ταχύτητα, ώστε να αποκτήσει απόσταση από διώκτες του.

Ένας επιβάτης είπε στην εφημερίδα “Daily Telegraph”: “Ήταν μια πραγματικά τρομακτική δοκιμασία. Τρώγαμε κατά τη διάρκεια του δείπνου και ξαφνικά μας διέταξαν να σκύψουμε τα κεφάλια. Ο καπετάνιος επιτάχυνε και προσπάθησε να ξεφύγει από τους πειρατές. Τρεις μέρες πριν μας είχε δώσει διάλεξη για το τι πρέπει να κάνουμε εάν συναντηθούμε με πειρατικό πλοίο”.

Καθώς το πλοίο απομακρυνότα από το πειρατικό οι επιβάτες επέστρεψαν στο δείπνο τους.

Εκπρόσωπος της Saga Holidays δήλωσε στο Travelmole: “Μια μικρή βάρκα εμφανίστηκε στο ραντάρ μακρού βελινεκούς, η οποία έδειχνε ύποπτη. Έδειχνε ότι θέλει να πλευρίσει το Spirit of Adventure, έτσι τέθηκαν σε εφαρμογή καλά δοκιμασμένες οι διαδικασίες και ειδοποιήθηκαν οι στρατιωτικές αρχές. Το δείπνο διακόπηκε και το όλο επεισόδιο διήρκεσε περίπου 53 λεπτά”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024