Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΠόλος έλξης τουριστών οι χριστουγεννιάτικες αγορές της Γερμανίας
Αναβίωση των μεσαιωνικών αγορών

Πόλος έλξης τουριστών οι χριστουγεννιάτικες αγορές της Γερμανίας

Tα τελευταία χρόνια, κάποιες διαφορετικές χριστουγεννιάτικες αγορές των γερμανικών πόλεων (απομιμήσεις μεσαιωνικών αγορών, με “μάγισσες”, χαρτορίχτρες, παραδοσιακούς σιδεράδες αλλά και με χάπενινγκ, όπως οι ξιφομαχίες), προσελκύουν όλο και περισσότερους τουρίστες, […]

Tα τελευταία χρόνια, κάποιες διαφορετικές χριστουγεννιάτικες αγορές των γερμανικών πόλεων<...> (απομιμήσεις μεσαιωνικών αγορών, με “μάγισσες”, χαρτορίχτρες, παραδοσιακούς σιδεράδες αλλά και με χάπενινγκ, όπως οι ξιφομαχίες), προσελκύουν όλο και περισσότερους τουρίστες, σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ και η Καθημερινή, η μεγαλύτερη αντίστοιχη χριστουγεννιάτικη αγορά στη Γερμανία λειτουργεί κάθε χρόνο στη μικρή πόλη Τέλγκτε, στη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία. Εκεί, ο επισκέπτης ακούει και τους μουζικάντηδες, που τυλιγμένοι σε προβιές και δερμάτινα πανωφόρια, χορεύουν και παίζουν μεσαιωνική μουσική σε μια από τις σκηνές της αγοράς. Φέτος είχαν στηθεί περί τα 120 μαγαζάκια και τέντες – αριθμός διπλάσιος από τον περυσινό- από γυναίκες που διαβάζουν το μέλλον, μέχρι μικροπωλητές κοσμημάτων και μυρωδικών. Το όλο σκηνικό πλαισιώνεται από ξύλινα σπιτάκια, μέσα από τα οποία ξεπηδούν άνθρωποι που είναι ντυμένοι με φορεσιές μια άλλης εποχής. Θυμίζουν Κέλτες και Βίκινγκ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024