Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΑκόμη πιο κοντά έρχονται Ελλάδα και Κίνα με την Air China
Υπουργείο Εξωτερικών

Ακόμη πιο κοντά έρχονται Ελλάδα και Κίνα με την Air China

Τη χαρά και την ικανοποίησή του για την έναρξη από τις 28 Νοεμβρίου 2007 της αεροπορικής σύνδεσης Πεκίνου – Αθήνας, όπως ανακοινώθηκε από την Air China πριν από λίγες ημέρες, […]

Τη χαρά και την ικανοποίησή του για την έναρξη από τις 28 Νοεμβρίου 2007 της αεροπορικής σύνδεσης Πεκίνου – Αθήνας, όπως ανακοινώθηκε από την Air China πριν από λίγες ημέρες, εξέφρασε ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Βαληνάκης<...>κατά την αποχαιρετιστήρια συνάντηση που είχε την Τρίτη το μεσημέρι με τον απερχόμενο Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Αθήνα κ. Tian Xuejun.

«Η νέα αεροπορική σύνδεση μειώνει την απόσταση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κίνα και οι πολίτες των χωρών μας θα έρθουν ακόμη πιο κοντά» σημείωσε ο κ. Βαληνάκης, τονίζοντας ότι επιβεβαιώνεται και πιστοποιείται η σταθερά εξελισσόμενη σχέση συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ο κ. Xuejun ευχαρίστησε τον κ. Βαληνάκη για τη συνεισφορά του στην ώθηση τόσο των ελληνοκινεζικών σχέσεων και συνεργασιών, όσο και των σχέσεων μεταξύ της Ε.Ε. και της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, με απαρχή την, κομβικής σημασίας, επίσημη επίσκεψή του στην Κίνα το 2004.

Ο κ. Υφυπουργός αναφέρθηκε στα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει σε αυτή την κατεύθυνση, επισημαίνοντας τη σπουδαιότητα του γεγονότος ότι στη μεγαλύτερη ταξιδιωτική έκθεση που πραγματοποιείται τον Νοέμβριο στην Ασία, την China International Travel Mart, τιμώμενη χώρα θα είναι η Ελλάδα. Επίσης ο κ. Βαληνάκης τόνισε ότι το Υπουργείο Εξωτερικών αναγνωρίζοντας την αξία των αδελφοποιήσεων στηρίζει έμπρακτα το θεσμό και εξέφρασε την χαρά του για το γεγονός ότι βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικές.

«Εμείς ανοίγουμε το δρόμο και εναπόκειται στις τοπικές κοινωνίες να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα αποτελέσματα των πρωτοβουλιών μας» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Υφυπουργός. «Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα, χάρη στα συγκριτικά της πλεονεκτήματα που απορρέουν από την πολιτιστική κληρονομιά της, το φυσικό της περιβάλλον και τις σύγχρονες τουριστικές υποδομές, να αποτελέσει έναν προορισμό πρώτης επιλογής για πολλούς από τους κατοίκους της Κίνας» είπε ο κ. Βαληνάκης και ανέφερε μια σειρά δράσεων για τη διευκόλυνση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας όπως η υπογραφή της Συμφωνίας Ε.Ε. – Κίνας για το Καθεστώς Εγκεκριμένου Προορισμού (Approved Destination Status / ADS) αλλά και η σημαντική ενίσχυση της ελληνικής προξενικής παρουσίας στην Κίνα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη έχει αναβαθμιστεί το Προξενικό Γραφείο του Πεκίνου, λειτούργησε νέο πρότυπο Γενικό Προξενείο στη Σαγκάη και ξεκίνησε η λειτουργία νέου Γενικού Προξενείου στην πόλη Γκουανγκζού (Καντόνα).

«Τα καλά αποτελέσματα δεν μας εφησυχάζουν, για αυτό πρέπει όλοι να συνεχίσουμε τις προσπάθειες, ώστε κάθε επιτυχία να γίνεται σκαλοπάτι για να ανεβάζουμε ψηλότερα το επίπεδο των σχέσεων μεταξύ των χωρών μας με αμοιβαία οφέλη για τους λαούς μας» κατέληξε ο κ. Βαληνάκης.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024