Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑπάντηση Λιάσκου σε ερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για την πορεία του τουρισμού

Απάντηση Λιάσκου σε ερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για την πορεία του τουρισμού

Σημαντική αύξηση της τουριστικής κίνησης σημειώθηκε τους πρώτους μήνες του 2005 και ειδικότερα φέτος το Πάσχα, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, που είναι σχεδόν υπερδιπλάσια των εκτιμήσεων που υπήρχαν, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τα οποία παρουσίασε στη Βουλή ο Υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αναστάσιος Λιάσκος, με αφορμή ερώτηση…

Σημαντική αύξηση της τουριστικής κίνησης σημειώθηκε τους πρώτους μήνες του 2005 και ειδικότερα φέτος το Πάσχα, σε σχέση με την<...> αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, που είναι σχεδόν υπερδιπλάσια των εκτιμήσεων που υπήρχαν, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τα οποία παρουσίασε στη Βουλή ο Υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αναστάσιος Λιάσκος, με αφορμή ερώτηση Βουλευτών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα, τα στοιχεία που βασίζονται στην επίσημη ενημέρωση από το αεροδρόμιο της Αθήνας αναφέρουν ότι το φετινό Πάσχα σημειώθηκε αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 13% σε σχέση με το Πάσχα πέρυσι

Ειδικότερα σημειώθηκε:

  • Αύξηση της επιβατικής κίνησης των προγραμματισμένων πτήσεων κατά 11%. Σύνολο επιβατών για το Πάσχα 2005: 731,327.
  • Αύξηση της επιβατικής κίνησης τσάρτερ κατά 79% σε σχέση με το Πάσχα 2004. Σύνολο επιβατών για το Πάσχα 2005: 39,222
  • Αύξηση της λοιπής επιβατικής κίνησης κατά 14% σε σχέση με το Πάσχα 2004. Σύνολο επιβατών για το Πάσχα 2005: 1743
  • Αύξηση του αριθμού επιβατών εξωτερικού κατά 17% σε σχέση με το Πάσχα 2004.

Παράλληλα, ο κ. Λιάσκος αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόγραμμα τόνωσης του εσωτερικού τουρισμού, που με το τίτλο “Μένουμε Ελλάδα” εφαρμόζεται με επιτυχία και συμβάλει στην ενίσχυση της τουριστικής κίνησης στο εσωτερικό της χώρας, στη συγκράτηση συναλλάγματος, στην ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Από τα στοιχεία που έδωσε ο Υφυπουργός στη Βουλή φέτος το Πάσχα, σημειώθηκε αύξηση επιβατών εσωτερικού κατά 6% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, και ένα σύνολο επιβατών που ανήλθε σε 265.715.

Ο Υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αναστάσιος Λιάσκος, κατά την ομιλία του στη Βουλή, πέρα από τα στοιχεία που τεκμηριώνουν αύξηση της τουριστικής κίνησης, αναφέρθηκε σε μια σειρά αποφάσεων και ενεργειών της Κυβέρνησης στον τομέα του Τουρισμού, που συμβάλλουν στην τόνωση του Τουρισμού στη χώρα.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού που τίθεται σε ισχύ από 15 Ιουνίου με διάρκεια μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2005, και το οποίο διακρίνεται σε τρία επιμέρους προγράμματα. Το υποπρόγραμμα οκταήμερων διακοπών (7 διανυκτερεύσεων) με σημαντικές επιδοτήσεις ανά φιλοξενούμενο άτομο, το υποπρόγραμμα των εκδρομών (5ήμερες και 3ήμερες) και το υποπρόγραμμα για την Τρίτη ηλικία, με ισχύ από 1η Οκτωβρίου έως 10 Δεκεμβρίου που απευθύνεται σε όλους τους συνταξιούχους, χωρίς οικονομική συμμετοχή.

Ο Υφυπουργός υπογράμμισε παράλληλα ότι τα τουριστικά γραφεία επιδοτούνται για πρώτη φορά από σχετικό πρόγραμμα του Ε.Ο.Τ., με απώτερο σκοπό τη διοργάνωση τουριστικών πακέτων εσωτερικού τουρισμού που θα εξυπηρετούν όλο και περισσότερες πληθυσμιακές ομάδες στο μέλλον.

Ο κ. Λιάσκος τόνισε, ότι η Κυβέρνηση έμπρακτα στηρίζει τον Ελληνικό τουρισμό μέσα από μια σειρά συγκεκριμένων μέτρων και ενεργειών (έγκαιρη διαφήμιση, συνεχείς επαφές με παράγοντες της διεθνούς αγοράς, αναβαθμισμένη συμμετοχή σε εκθέσεις, άνοιγμα νέων αγορών και γραφείων τουρισμού κ.λ.π.) σε αντίθεση με την ανυπαρξία πολιτικής επί των κυβερνήσεων ΠΑ.ΣΟ.Κ. που ευθύνεται για την κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει ο Ελληνικός Τουρισμός.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024