Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΕπιθεώρηση έργων του αεροδρομίου Ιωαννίνων πραγματοποίησε ο Λιάπης
Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών

Επιθεώρηση έργων του αεροδρομίου Ιωαννίνων πραγματοποίησε ο Λιάπης

Επιθεώρηση των έργων εκσυγχρονισμού του αεροδρομίου «Βασιλεύς Πύρρος» των Ιωαννίνων έκανε χτες το πρωί ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλης Λιάπης. Τα έργα, προϋπολογισμού 52 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνουντην κατασκευή: […]

Επιθεώρηση των έργων εκσυγχρονισμού του αεροδρομίου «Βασιλεύς Πύρρος» των Ιωαννίνων έκανε χτες το πρωί ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλης Λιάπης. Τα έργα, προϋπολογισμού 52 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνουν<...>την κατασκευή:

  • νέου κτηρίου αεροσταθμού συνολικής επιφάνειας 10.465 τμ,
  • νέου Πύργου Ελέγχου,
  • νέου Εμπορευματικού σταθμού,
  • νέου δαπέδου στάθμευσης αεροσκαφών για πέντε αεροσκάφη μεγάλου μεγέθους,
  • δύο νέων συνδετήριων τροχοδρόμων,
  • νέου κόμβου εισόδου στο αεροδρόμιο καθώς και
  • νέου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων.


Επίσης μελετάται σε συνεργασία με την Περιφέρεια η εγκατάσταση συστήματος ILS (σύστημα «τυφλής» προσγείωσης), κόστους 6 εκατ. ευρώ, η τοποθέτηση του οποίου αντιμετωπίζει ιδιαίτερες δυσκολίες λόγω της γεωγραφικής θέσης του αεροδρομίου.

Μετά το πέρας της επιθεώρησης ο κ. Λιάπης δήλωσε: «Υλοποιούμε ένα στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη των αεροδρομίων και την αναβάθμιση της πολιτικής αεροπορίας στη χώρα μας. Τα έργα, τα οποία ξεκίνησαν πρόσφατα στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων και θα έχουν ολοκληρωθεί σε περίπου δύο χρόνια, εκσυγχρονίζουν ουσιαστικά το αεροδρόμιο. Καλύπτουν τις ανάγκες κίνησης για την επόμενη εικοσαετία αναβαθμίζοντας θεαματικά το επίπεδο εξυπηρέτησης των επιβατών. Σε αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε συνολικότερα έχοντας προγραμματίσει δαπάνες 800 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων τα μισά από το Γ` και Δ` ΚΠΣ, για τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών αεροδρομίων, των υποδομών και των υπηρεσιών που προσφέρουν. Θέλουμε τα ελληνικά αεροδρόμια να δίνουν στους ταξιδιώτες την καλύτερη εικόνα της χώρας μας».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024