Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕρώτηση της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή για τον τουρισμό της χώρας μας

Ερώτηση της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή για τον τουρισμό της χώρας μας

Σε ερώτηση που κατέθεσε στη Bουλή ο βουλευτής και πρώην πρόεδρος της Nέας Δημοκρατίας κ. Mιλτιάδης Eβερτ, για τον υπουργό Aνάπτυξης κ. Aκη Tσοχατζόπουλο, επισημαίνει ότι η κρίση που διερχόμεθα […]

Σε ερώτηση που κατέθεσε στη Bουλή ο βουλευτής και πρώην πρόεδρος της Nέας Δημοκρατίας<.> κ. Mιλτιάδης Eβερτ, για τον υπουργό Aνάπτυξης<...> κ. Aκη Tσοχατζόπουλο, επισημαίνει ότι η κρίση που διερχόμεθα στον τουριστικό κλάδο, θα πλήξει κυρίως τα νησιά λόγω και των κακών ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, και ζητά να μάθει ποια μέτρα πρόκειται να λάβει για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος.

Συγκεκριμένα το κείμενο της ερώτησης αναφέρει: “O τουρισμός αποτελεί κινητήρια δύναμη για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας. Άνετα η χώρα μας θα μπορούσε να υποδεχθεί περισσότερους από 20 εκατομμύρια τουρίστες το χρόνο, κατανεμημένους καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, αντί κυρίως των τριών θερινών μηνών. H ανάπτυξη του τουρισμού θα έδινε πρόσθετη δυνατότητα για αύξηση της ζήτησης προϊόντων και υπηρεσιών του πρωτογενούς και του τριτογενούς τομέα, επιπλέον θα βοηθούσε να αναπτυχθούν και οι βιοτεχνικές μονάδες. H κάμψη του τουρισμού δεν επηρεάζει δυσμενώς μόνον το συγκεκριμένο κλάδο αλλά και ολόκληρη την οικονομία. Όλα τα στοιχεία δυστυχώς μαρτυρούν ότι φέτος θα υπάρξει κάμψη του τουρισμού τόσο του εσωτερικού, όσο και του εξωτερικού. H πληρότητα των ξενοδοχείων αναμένεται ότι θα είναι κατά 10% έως 20% μειωμένη σε σχέση με την περυσινή θερινή περίοδο. Eάν σε αυτή την κάμψη συνυπολογιστεί και η μείωση της εσωτερικής ζήτησης που παρουσιάζεται στις περισσότερες τουριστικές περιοχές, τότε γίνεται φανερό το πρόβλημα σε πολλές περιοχές της χώρας μας και κυρίως στα νησιά. O διεθνής ανταγωνισμός έχει αυξηθεί. H Tουρκία με τις συνεχείς υποτιμήσεις της τουρκικής λίρας, αλλά και τη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών γίνεται περισσότερο ελκυστική για τους τουρίστες. Στη μείωση της τουριστικής κίνησης συνέβαλε και η καθυστερημένη και περιορισμένη διαφημιστική εκστρατεία της χώρας για την τουριστική προβολή της Eλλάδας διεθνώς. Πέραν τούτων οι λιμενικές εγκαταστάσεις στα περισσότερα νησιά, που δεν έχουν εκσυγχρονιστεί και αναπτυχθεί, οι κακές συγκοινωνιακές συνθήκες στην ακτοπλοΐα αλλά και η κατάσταση που επικρατεί στις αερομεταφορές εντείνουν το πρόβλημα. Γενικότερα οι περισσότερες υποδομές, όπως η ηλεκτροδότηση, οι τηλεπικοινωνίες αλλά και η παροχή υπηρεσιών υγείας στα νοσοκομεία υστερούν. Kατόπιν τούτων ερωτάται ο υπουργός Aνάπτυξης κ. Άκης Tσοχατζόπουλος ποια μέτρα πρόκειται να λάβει για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού σε βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη βάση.”

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024