Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗΑΤΤΑ: Σοβαρές οι δυσλειτουργίες στην τουριστική αγορά
Δέσμευση για ανοιχτή συνάντηση με τον κλάδο των τουριστικών γραφείων

ΗΑΤΤΑ: Σοβαρές οι δυσλειτουργίες στην τουριστική αγορά

Συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΗΑΤΤΑ με τον υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Γιώργο Νικητιάδη, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010. Το Δ.Σ. του ΗΑΤΤΑ ενημέρωσε τον υφυπουργό για την […]

Συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΗΑΤΤΑ με τον υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Γιώργο Νικητιάδη, πραγματοποιήθηκε την<...> Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010. Το Δ.Σ. του ΗΑΤΤΑ ενημέρωσε τον υφυπουργό για την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης και ζήτησε από το Υπουργείο τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των σοβαρών δυσλειτουργιών της αγοράς που έχουν ενταθεί από τις απεργίες, την έλλειψη εποπτείας από τον κρατικό μηχανισμό και τη σοβαρή υποβάθμιση τουριστικών περιοχών, όπως το κέντρο της Αθήνας. Διατύπωσε, επίσης, την ανησυχία του κλάδου των τουριστικών γραφείων γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο, ούτε θεσμικό, ούτε αναπτυξιακό για τον κλάδο των τουριστικών γραφείων.

Τονίστηκε ότι το πιο επείγον θέμα υπό τις παρούσες συνθήκες, είναι η έλλειψη ρευστότητας στις τουριστικές επιχειρήσεις και η απαράδεκτη καθυστέρηση της χορήγησης των επιδοτήσεων για την αντικατάσταση των τουριστικών λεωφορείων.

Ανταλλάχθηκαν απόψεις για σοβαρούς τομείς που απασχολούν τον κλάδο, όπως η άρση του cabotage για την κρουαζιέρα, η ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού, η περαιτέρω βελτίωση της διαδικασίας χορήγησης visa Schengen κ.λπ. Η συζήτηση επικεντρώθηκε επίσης στα θέματα της πολιτικής για τη διασφάλιση αεροπορικών συνδέσεων Ελλάδας – εξωτερικού. Ζητήθηκε, επίσης, η θέσπιση συγκεκριμένων μέτρων για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Ο υφυπουργός δεσμεύτηκε να πραγματοποιήσει ανοιχτή συνάντηση με τον κλάδο των τουριστικών γραφείων, προκειμένου να ανταλλαγούν απόψεις εν όψει υιοθέτησης ενός μακροχρόνιου σχεδιασμού.

Το Δ.Σ. του ΗΑΤΤΑ ζήτησε την παρέμβαση του υπουργείου για την ενεργοποίηση των κρατικών μηχανισμών, για την άρση των εμποδίων σε όλο το εύρος της τουριστικής δραστηριότητας, αλλά και την παρέμβασή του προς άλλα Υπουργεία, προκειμένου τα τουριστικά γραφεία να ασκήσουν απρόσκοπτα το έργο τους. Ειδικότερα επισημάνθηκε η εύνοια του Κράτους στις ΚΤΕΛ Α.Ε., σε βάρος των τουριστικών λεωφορείων και η ανάγκη κατάργησης ρυθμίσεων που δημιουργούν εμπόδια για την προσέλκυση των τουριστών και τη φιλοξενία των επισκεπτών της χώρας μας.

Ο υφυπουργός εξέφρασε την πρόθεση του να συμβάλλει στην επίλυση των προβλημάτων και διαβεβαίωσε το Δ.Σ. του ΗΑΤΤΑ ότι θα υπάρξει συστηματική συνεργασία σε όλα τα επίπεδα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024