Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςECTAA: Δέσμευση για δράση για το κλίμα – ευνοϊκή υποδοχή της AI στην ταξιδιωτική βιομηχανία
Συνέδρια

ECTAA: Δέσμευση για δράση για το κλίμα – ευνοϊκή υποδοχή της AI στην ταξιδιωτική βιομηχανία

Lamego
Το Lamego στην Πορτογαλία

Στην εκδήλωση τονίστηκε ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν είναι αποκλειστικός τομέας των μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας· ακόμη και μικρές ταξιδιωτικές εταιρείες μπορούν να αξιοποιήσουν τεχνολογίες AI για να βελτιώσουν τις υπηρεσίες τους και να παραμείνουν ανταγωνιστικές στον κλάδο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Τουριστικών Γραφείων και Διοργανωτών Οργανωμένων Ταξιδιών (ECTAA), της οποίας μέλος είναι και ο ΗΑΤΤΑ (Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων), συνήλθε με την υποστήριξη της APAVT, της Πορτογαλικής Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, στη γραφική περιοχή της κοιλάδας Douro, στη Βόρεια Πορτογαλία, με περισσότερους από 50 αντιπροσώπους που εκπροσωπούν ταξιδιωτικές εταιρείες από όλη την Ευρώπη. Η συνάντηση αυτή εστίασε πρωταρχικά στις πρωτοποριακές πρωτοβουλίες που αφορούν το Σχέδιο Δράσης για το Κλίμα της ECTAA και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) στην ταξιδιωτική βιομηχανία.

Κατά μέτωπο αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής

Στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν το φιλόδοξο σχέδιο δράσης της ECTAA για το κλίμα. Μετά τη διεξαγωγή μιας συνολικής αξιολόγησης του αποτυπώματος άνθρακά της, η ECTAA έλαβε την απόφαση να δεσμευτεί για τη μείωση και την αντιστάθμιση των επιπτώσεών της στο κλίμα. Ο στόχος είναι να ευθυγραμμιστεί με την παγκόσμια δέσμευση για την επίτευξη μείωσης κατά 50% έως το 2030 και μηδενικών εκπομπών έως το 2050. Η ECTAA έχει δεσμευθεί να καθοδηγεί με το παράδειγμα και να κάνει τη συζήτηση πράξη όταν πρόκειται για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Οι εκπρόσωποι συμμετείχαν επίσης σε ενημερωτικές ανταλλαγές με άλλους οργανισμούς, έτσι ώστε να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τα σχέδια δράσης τους για το κλίμα. Η ECTAA αναγνωρίζει την επείγουσα ανάγκη για ευαισθητοποίηση και γνώση στον κλάδο και για την ανάληψη ευθύνης προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής. Με τον τρόπο αυτόν στοχεύει στο να προβλεφθούν προληπτικά οι μελλοντικές απαιτήσεις των καταναλωτών και να εξασφαλισθεί ότι η ταξιδιωτική βιομηχανία είναι έτοιμη να καλύψει αυτές τις ανάγκες με βιώσιμο τρόπο.

ECTAA

Αγκαλιάζοντας τη δύναμη της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ)

Εκτός από την εστίαση στη δράση για το κλίμα, η ECTAA αφιέρωσε επίσης χρόνο για να συζητήσει τη σημασία της τεχνητής νοημοσύνης στην ταξιδιωτική βιομηχανία. Οι σύνεδροι συμμετείχαν σε συζητήσεις με τη Microsoft, την ακαδημαϊκή κοινότητα και άλλες ταξιδιωτικές εταιρείες, για να εξερευνήσουν τις τεράστιες ευκαιρίες που προσφέρει η τεχνολογία AI. Εξέτασαν επίσης συνεχιζόμενα έργα που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη, τα οποία υπόσχονται να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα και τις εμπειρίες των πελατών στον ταξιδιωτικό τομέα. Ενώ η τεχνητή νοημοσύνη έχει τη δυνατότητα να αυτοματοποιεί και να εξορθολογίζει διάφορες διαδικασίες, δεν θα μειώσει την αξία της ανθρώπινης τεχνογνωσίας και των εξατομικευμένων υπηρεσιών που παρέχονται από ταξιδιωτικούς συμβούλους. Η ECTAA πιστεύει ότι οι ταξιδιωτικοί σύμβουλοι θα συνεχίσουν να είναι ζωτικής σημασίας στην πλήρως ψηφιακή εποχή.

Ο Frank Oostdam, πρόεδρος της ECTAA, τόνισε: “Η συνάντησή μας στο Lamego αντανακλά την ακλόνητη δέσμευσή μας να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή και να αγκαλιάσουμε το μέλλον της ταξιδιωτικής βιομηχανίας με την τεχνητή νοημοσύνη. Πιστεύουμε ότι, δίνοντας το παράδειγμα στη δράση για το κλίμα και αξιοποιώντας τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης, μπορούμε να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τους πελάτες μας, την τουριστική βιομηχανία και τον πλανήτη μας”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024