Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚανονικά στα δρομολόγια τους τα σχολικά λεωφορεία μετά το Πάσχα
Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης

Κανονικά στα δρομολόγια τους τα σχολικά λεωφορεία μετά το Πάσχα

Δεκτή έγινε η πρόταση του νομάρχη Θεσσαλονίκης, κ. Π. Ψωμιάδη για αναστολή των κινητοποιήσεων για δέκα μέρες κατά την επαναλειτουργία των σχολείων μετά το Πάσχα, ως ένδειξη καλής διάθεσης εκ […]

Δεκτή έγινε η πρόταση του νομάρχη Θεσσαλονίκης, κ. Π. Ψωμιάδη για αναστολή των κινητοποιήσεων για δέκα μέρες κατά την επαναλειτουργία των σχολείων μετά το Πάσχα, ως ένδειξη καλής διάθεσης εκ μέρους των λεωφορειούχων<...>προς την Πολιτεία, ώστε να υπάρξει το χρονικό περιθώριο για να επιλυθεί το πρόβλημα των οφειλών των υπουργείων Παιδείας και Οικονομικών για δεδουλευμένα 18 μηνών. Αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη με τους εκπροσώπους των οδηγών τουριστικών λεωφορείων, των γονέων και της εκπαιδευτικής κοινότητας που πραγματοποιήθηκε χτες στις 10 το πρωί, στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης υπό την προεδρία του Νομάρχη κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Στη σύσκεψη ήταν παρόντες, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Λεωφορείων κ. Θ. Γκαγκαμάνης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων νομού Θεσσαλονίκης, κ. Θ. Μήτσιου, ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης κ. Κ. Βυζιώτης, ο αντινομάρχης Παιδείας κ. Δ. Ψωμιάδης, ο αντινομάρχης Τουρισμού κ. Γ. Τσαμασλής, όπως και ο σύμβουλος του νομάρχη σε θέματα Παιδείας κ. Β. Τουλίκας.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο νομάρχης δήλωσε: «Κάποιοι στην Αθήνα παίζουν θέατρο σκιών και αποκρύπτουν την αλήθεια. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Λεωφορειούχων και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων, για το σθένος τους και την υπομονή τους. Είναι αδιανόητο επί 18 μήνες, τα αρμόδια υπουργεία να καθυστερούν τα χρήματα που δικαιούνται οι εκπρόσωποι των λεωφορείων για τη μεταφορά των μαθητών, παρ` όλες τις εκκλήσεις της Νομαρχίας, τα έγγραφα και τις προσωπικές επαφές.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο γιατί τα λεωφορεία θα ξεκινήσουν μετά τις εορτές του Πάσχα για ένα δεκαήμερο. Εάν μέχρι τότε και τις επόμενες ημέρες, με τις εκκλήσεις και τις παρουσίες που θα έχω, δεν λυθεί το θέμα, τότε ειλικρινά, από τη δική μου πλευρά, θα υπάρχουν άλλες εξελίξεις. Σε ό,τι αφορά τον πρόεδρο, έχει κάθε δικαίωμα από κει και πέρα να κλείσει πάλι τα πούλμαν».

Από την πλευρά τους, ο πρόεδρος των λεωφορειούχων κ. Γκαγκαμάνης και των Γονέων κ. Μήτσιου, εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς το Νομάρχη για τον αγώνα που κάνει, ώστε να καταβληθούν τα οφειλόμενα.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024