Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΛιάσκος: Άμεση λήψη μέτρων για την ανακούφιση του τουρισμού

Λιάσκος: Άμεση λήψη μέτρων για την ανακούφιση του τουρισμού

Σε ανακοίνωση – καταγγελία που έκανε ο υπεύθυνος του τουριστικού τομέα της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αναστάσιος Λιάσκος, τονίζει ότι η έλλειψη στρατηγικής στον τομέα του τουρισμού έχει ως αποτέλεσμα τη […]

Σε ανακοίνωση – καταγγελία που έκανε ο υπεύθυνος του τουριστικού τομέα της Νέας Δημοκρατίας<.>, βουλευτής Αναστάσιος Λιάσκος, τονίζει ότι η έλλειψη στρατηγικής στον τομέα του τουρισμού έχει<...> ως αποτέλεσμα τη σημερινή πρωτοφανή κρίση στον κλάδο.

Ειδικότερα ο κ. Λιάσκος είπε ότι “η κρίση του ελληνικού τουρισμού έρχεται σε μια δύσκολη περίοδο και η άσχημη πορεία του ενισχύει μια ιδιαίτερα αρνητική δυναμική για την ελληνική οικονομία. Η αδυναμία προσαρμογής του στο διεθνές ανταγωνιστικό πλαίσιο είναι η κύρια αιτία της αρνητικής εξέλιξης. Αν και βρισκόμαστε στη καρδιά της τουριστικής περιόδου, η μέση πληρότητα των ξενοδοχείων στις κατεξοχήν τουριστικές περιοχές της χώρας είναι κατά πολύ μειωμένη, ενώ η απελπισία οδηγεί τους επιχειρηματίες σε “κλεισίματα” της τελευταίας στιγμής, σε τιμές εξευτελιστικές.”

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχει στη διάθεση της η Νέα Δημοκρατία<.>, υπάρχει σημαντική μείωση του τουριστικού συναλλάγματος εξ’ αιτίας της πτώσης τόσο της ποιότητας όσο και της εισοδηματικής στάθμης των εισερχόμενων τουριστών. “Καλούμε την κυβέρνηση του κ. Σημίτη να αντιληφθεί ότι έχει αφεθεί στη τύχη του και βουλιάζει ο πλέον δυναμικός και συναλλαγματοφόρος κλάδος της ελληνικής οικονομίας. Επιτέλους η κυβερνητική ανυπαρξία, η αδιαφορία και η κοροϊδία έχουν ένα όριο. Επιβάλλεται άμεσα η λήψη μέτρων που θα ανακουφίσουν τον κλάδο. Ο τουρισμός αποτελεί εθνική υπόθεση και δεν είναι πεδίο παιγνίων και πειραματισμών”, καταλήγει ο κ. Λιάσκος.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024