Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠαρουσιάστηκαν τα προβλήματα της Χαλκιδικής στον υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού
Πρόσκληση του Νομάρχη Χαλκιδικής

Παρουσιάστηκαν τα προβλήματα της Χαλκιδικής στον υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού

Ευρεία σύσκεψη με τουριστικούς φορείς πραγματοποίησε στον Πολύγυρο χθες ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης, με πρωτοβουλία – πρόσκληση του Νομάρχη Χαλκιδικής κ. Αστέριου Ζωγράφου για την καταγραφή των προβλημάτων και την λήψη μέτρων για την άμεση αντιμετώπισή τους…

Ευρεία σύσκεψη με τουριστικούς φορείς πραγματοποίησε στον Πολύγυρο χθες ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης,<...> με πρωτοβουλία – πρόσκληση του Νομάρχη Χαλκιδικής κ. Αστέριου Ζωγράφου για την καταγραφή των προβλημάτων και την λήψη μέτρων για την άμεση αντιμετώπισή τους.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο Νομάρχης κ. Α. Ζωγράφος παρουσίασε τα ζητήματα που απασχολούν τη Χαλκιδική όπως:

  • Η κάλυψη του ποσού 450.000 ευρώ που διατέθηκε από τη Νομαρχία για την προβολή της Χαλκιδικής τα έτη 2008 και 2009 το οποίο οφείλει ο ΕΟΤ.
  • Η εξασφάλιση σχετικής πίστωσης ύψους 500.000 ευρώ για το έτος 2010 στον κωδικό του έργου των ναυταθλητικών εγκαταστάσεων Ν. Μουδανιών, η κατασκευή των οποίων έχει σταματήσει εξαιτίας της μη ύπαρξης πιστώσεων.
  • Η δημιουργία γηπέδων γκολφ στο Ν. Χαλκιδικής το συντομότερο δυνατόν με την απλοποίηση των απαιτούμενων διαδικασιών.
  • Η αξιοποίηση της περιουσίας που διαθέτει στη Χαλκιδική η εταιρεία Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα και η αξιοποίηση του Ξενία Παλιουρίου το οποίο έχει εγκαταλειφτεί και μετατραπεί σε ερείπιο.
  • Η αναβάθμιση των Αρχαιολογικών χώρων οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης.
  • Η ανακατασκευή και επέκταση του Αρχαιολογικού Μουσείου Πολυγύρου.
  • Η διαφημιστική καμπάνια για το έτος 2011 μετά από την κατάργηση του θεσμού των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.

Συζητήθηκαν επίσης το θέμα του Σπηλαίου Πετραλώνων, το πρόγραμμα «Στολίδια στην άμμο», η αξιοποίηση της περιοχής προ του Aθω, η παράνομη κατασκήνωση και οι τουριστικέ υποδομές.

Οι εκπρόσωποι των τουριστικών φορέων ζήτησαν από τον Υφυπουργό να θεσπιστεί νομοθετική ρύθμιση για την επίσημη καταγραφή των διανυκτερεύσεων στα τουριστικά καταλύματα της χώρα μας, την αναβάθμιση των υγειονομικών υπηρεσιών, την ενεργοποίηση του Αναπτυξιακού νόμου και τη χρηματοδότηση τουριστικών επενδύσεων από το ΕΣΠΑ ενώ υπογράμμισαν ότι αυτές οι συσκέψεις για την καταγραφή των προβλημάτων πρέπει να συνεχιστούν σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού δήλωσε ότι παραμένει στόχος της Κυβέρνησης να αυξηθεί η διάρκεια της τουριστικής περιόδου σε 12 μήνες το χρόνο σε ολόκληρη τη χώρα και στη Χαλκιδική τον κυριότερο προορισμό της Βόρειας Ελλάδας. «Η Χαλκιδική είναι μια περιοχή με τεράστιες προοπτικές. Χρέος της Πολιτείας είναι να δραστηριοποιηθεί για να αναδείξει εκτός των άλλων και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Ξεκινήσαμε και προχωράμε για να αναπτύξουμε το Θρησκευτικό τουρισμό αξιοποιώντας το μοναδικό σε όλο τον κόσμο πλεονέκτημα του Αγίου Όρους και τον καταδυτικό τουρισμό για τον οποίο εντός τριμήνου θα καταθέσουμε στη Βουλή σχετικό νομοσχέδιο.

Η πολιτεία θα βρίσκεται δίπλα στους φορείς του τουρισμού και του πολιτισμού του τόπου. Για κάθε δυσκολία, για κάθε εμπόδιο θα είμαστε κοντά τους για να βοηθήσουμε στην περαιτέρω ανάπτυξη αυτού του κομματιού της ελληνικής επικράτειας».

Ο Νομάρχης κ. Αστέριος Ζωγράφος μετά τη σύσκεψη δήλωσε: «Ο Νομός μας είχε την ευτυχία να υποδεχτεί τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδη. Εύχομαι η Χαλκιδική η οποία παρέμεινε όλα αυτά τα χρόνια λαβωμένη και έξω από προβολή και διαφήμιση σε σχέση με τις άλλες περιοχές, τούτη τη φορά να βρει τη λύση στο πρόσωπο του κ. Υφυπουργού, ο οποίος έδωσε ρητές και καθαρές διαβεβαιώσεις.

Περιμένουμε επίσης να εξοφληθούν τα παλιά χρέη που χρωστάει ο ΕΟΤ μέσω της Νομαρχίας σε ιδιώτες, να επιλυθούν τα χρονίζοντα τοπικά προβλήματα και παράλληλα να χρηματοδοτηθούν οι ναυταθλητικές εγκαταστάσεις των Ν. Μουδανιών η κατασκευή των οποίων έχει σταματήσει λόγω μη ύπαρξης χρηματοδότησης. Είμαι αισιόδοξος μετά από τη συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων αλλά και τις διαβεβαιώσεις που λάβαμε ότι τα προβλήματα της Χαλκιδικής που άπτονται του τουρισμού, θα βρουν λύσεις αρκεί όλοι να συνεργαστούμε με τον Υφυπουργό καταθέτοντας προτάσεις και υποδεικνύοντας λύσεις».

Στη σύσκεψη πήραν μέρος οι Βουλευτές, οι Δήμαρχοι, Αντινομάρχες, Νομαρχιακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι Φορέων του τουρισμού και του πολιτισμού Νομού Χαλκιδικής, υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου, του ΕΟΤ και της Νομαρχίας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024