Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠλημμύρισε η Ρόδος από χιλιάδες επισκέπτες

Πλημμύρισε η Ρόδος από χιλιάδες επισκέπτες

Το Νησί των Ιπποτών, η κοσμοπολίτικη Ρόδος πλημμύρισε φέτος από χιλιάδες τουρίστες. Σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία οι επισκέπτες του νησιού έφτασαν τους 120.000, γεγονός που αποτελεί νέο ρεκόρ για το […]

Το Νησί των Ιπποτών, η κοσμοπολίτικη Ρόδο<.>ς πλημμύρισε φέτος από χιλιάδες τουρίστες<...>. Σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία οι επισκέπτες του νησιού έφτασαν τους 120.000, γεγονός που αποτελεί νέο ρεκόρ για το εν λόγω νησί.

Επίσημα στοιχεία για την τουριστική κίνηση δεν υπάρχουν, βέβαιο είναι όμως ότι όλα τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια στο νησί είναι υπερπλήρη, όπως οι ίδιοι οι ξενοδόχοι ομολογούν.

Χάρις στην προσθήκη όμως φέτος σημαντικού αριθμού νέων κλινών και στον καλύτερο συντονισμό μεταξύ ξενοδόχων, τουριστικών γραφείων και tour operators φαινόμενα "overbooking" δεν παρουσιάσθηκαν, τουλάχιστον άξια λόγου. Γεμάτα είναι και τα ξενοδοχεία της πόλης αλλά η μεγάλη "έκπληξη" έρχεται από τη Νότια Ρόδο στα ξενοδοχεία της οποίας επικρατεί πραγματική "ασφυξία" καθώς τα περισσότερα από αυτά είναι ενταγμένα στο σύστημα "all inclusive" το οποίο προτιμούν οι τουρίστες.

Θα πρέπει πάντως να ληφθεί υπόψη όποια εκτίμηση κι αν γίνεται ότι βρισκόμαστε στα μέσα Αυγούστου στο ζενίθ δηλαδή της υψηλής περιόδου οπότε και δικαιολογούνται τα "ασφυκτικά" φαινόμενα τα οποία θα αρχίσουν να "αραιώνουν" από το τέλος του μήνα καθώς ανοίγουν και πάλι στην Ευρώπη τα εργοστάσια και τα σχολεία.

Στο μεταξύ από σήμερα το απόγευμα θα αρχίσει και η αντίστροφη μέτρηση για τον εσωτερικό τουρισμό, με τη μαζική επιστροφή στις πατρίδες τους πολλών Ελλήνων, οι οποίοι πάντως φέτος δεν προτίμησαν τη Ρόδο αφενός γιατί δεν τους προσφέρθηκαν κίνητρα και αφετέρου γιατί το κόστος μεταφοράς είναι πολύ υψηλό (ακριβά εισιτήρια) σε σύγκριση με άλλους προορισμούς.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα "Δημοκρατική" της Ρόδου δεν πρόκειται να αλλάξουν αισθητά τα σημερινά δεδομένα της τουριστικής κίνησης καθώς και οι επόμενοι μήνες Σεπτέμβριος και Οκτώβριος θα είναι κάτι παραπάνω από καλοί, σύμφωνα και με τα σχετικά στοιχεία του προϊσταμένου της "ΟΑ" από αεροδρόμια της Ρόδου κ. Φ. Μανουσάκη.

Χειμερινός Τουρισμός

Ξέχωρα από αυτό οι Άγγλοι απεφάσισαν ήδη να επιμηκύνουν την σεζόν, τουλάχιστον ως τα μέσα Νοεμβρίου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από τα γραφεία του ΕΟΤ στην Γερμανία και την Ολλανδία έχουν ήδη δημιουργηθεί ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη χειμερινού τουρισμού.

Την περασμένη Πέμπτη ημέρα αιχμής για τον Ροδιακό τουρισμό, μαζί με την Κυριακή (τις δύο αυτές ημέρες διακινείται κατά κανόνα το 65% του εβδομαδιαίου τουρισμού) πραγματοποιήθηκαν συνολικά 126 πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού (οι πτήσεις τσάρτερ ήταν 113) με τις οποίες διακινήθηκαν συνολικά 42.400 περίπου επιβάτες (20.700 αφίξεις και 21.700 αναχωρήσεις). Οι πτήσεις από την Αγγλία είχαν πληρότητα 90-100% και από την Γερμανία 80-85% ενώ δημιουργήθηκαν πολλά προβλήματα κατά την παραλαβή των αποσκευών λόγω των καθυστερήσεων που σημειώθηκαν σε πολλές πτήσεις ("φράκαραν" σε κάποια στιγμή οι χώροι αποσκευών).

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024