Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣειρά εκδηλώσεων του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών το Φεβρουάριο
Ημέρα - "Μήνας" Ξεναγού

Σειρά εκδηλώσεων του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών το Φεβρουάριο

Η 21η Φεβρουαρίου είναι παγκοσμίως αφιερωμένη στους ξεναγούς, σ’αυτούς τους επαγγελματίες που με τη δουλειά τους εξηγούν και προβάλλουν την ιστορία, τα μνημεία και τις παραδόσεις της χώρας τους. Οι […]

Η 21η Φεβρουαρίου είναι παγκοσμίως αφιερωμένη στους ξεναγούς, σ’αυτούς τους επαγγελματίες που με τη δουλειά τους εξηγούν και προβάλλουν την ιστορία, τα μνημεία και τις παραδόσεις της χώρας τους. Οι ξεναγοί στην Ελλάδα<...>εδώ και χρόνια γιορτάζουν αυτή την ημέρα με προσφορά δωρεάν ξεναγήσεων στο κοινό. Στα πλαίσια αυτού του εορτασμού, το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών, που εδρεύει στην Αθήνα έχει προγραμματίσει για όλη τη διάρκεια του Φεβρουαρίου τις παρακάτω ξεναγήσεις και εκδηλώσεις για το κοινό:


  • Κυριακή 3/2: «Η Αθήνα της Τουρκοκρατίας», από τον Αριστοτέλη Κοσκινά. Συνάντηση μπροστά στη μικρή Μητρόπολη (πλατεία Μητροπόλεως) στις 10.30.

  • Σάββατο 9/2: «Επιγραφικό Μουσείο» από τη Νόρα Παντελάκη. Συνάντηση στην είσοδο του Επιγραφικού Μουσείου, Τοσίτσα 1, στις 10.30.

  • Κυριακή 10/2: «Περίπατος στη Νεοκλασική Αθήνα» από την Αιμιλία Σταματοπούλου. Συνάντηση στο Σύνταγμα, γωνία Σταδίου και Καραγεώργη Σερβίας, μπροστά στην Εθνική Τράπεζα, στις 10.30.

  • Δευτέρα 11/2: «Ανακαλύπτοντας την ομορφιά της Κυκλαδικής τέχνης» από τους Κρίτωνα Πιπέρα και Μάχη Βαρουξή. Συνάντηση στην είσοδο του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4 Κολωνάκι, στις 10.30. Είσοδος 5 ευρώ.

  • Παρασκευή 15/2: «Έκθεση Σπύρου Παπαλουκά» από τις Χάρη Βελαχουτάκου και Μαριέττα Κωνσταντίνου. Συνάντηση στην είσοδο του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β & Μ Θεοχαράκη, Βασ. Σοφίας 9 και Μέρλιν στις 18.00. Είσοδος 4 ευρώ.

  • Σάββατο 16/2: «Βιβλιοθήκη του Αδριανού και Ρωμαϊκή αγορά» από την Αυγή Καλογιάννη. Συνάντηση στην είσοδο του Αρχαιολογικού Χώρου της Βιβλιοθήκης Αδριανού, `Αρεως 3 & Aδριανού, Πλάκα, στις 10.30.

  • Κυριακή 17/2: «Το πέρασμα από τη ζωή στο θάνατο» από τη Μάχη Καρανίκη. Συνάντηση στην είσοδο του Αρχαιολογικού χώρου του Κεραμεικού, Ερμού 148, στις 10.30.

  • Σάββατο 23/2: «Τοπικές φορεσιές» από τις Μαρία Πασσά και Ευαγγελία `Αντζακα. Συνάντηση στον πρώτο όροφο του Μουσείου Μπενάκη, Κουμπάρη 1 και Βασ. Σοφίας Κολωνάκι, στις 10.30. Είσοδος 6 ευρώ.


Επίσης, πέρα από την υλική βοήθεια που προσέφερε και προσφέρει στις πυρόπληκτες περιοχές (αποστολή ζωοτροφών τον Αύγουστο και οργάνωση παιδικής βιβλιοθήκης σε σχολεία του νομού Ηλείας) θα πραγματοποιήσει εκδρομή στους νομούς Αρκαδίας και Ηλείας για την στήριξη των πυροπλήκτων στις 5, 6 και 7 Φεβρουαρίου. Στα πλαίσια της εκδρομής, οι συμμετέχοντες ξεναγοί θα προσφέρουν δωρεάν ξεναγήσεις στον Αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας σε σχολεία του Νομού Ηλείας ύστερα από συνεννόηση με τοπικούς φορείς.

MONEY SHOW
Εκτός όμως των δωρεάν ξεναγήσεων ο εορτασμός φέτος πλαισιώνεται επί πλέον από δύο διαφορετικές εκδηλώσεις. Η πρώτη είναι η συμμετοχή των ξεναγών στο Money Show, που διοργανώνει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο στις 2 & 3 Φεβρουαρίου στην Αίγλη Ζαππείου. Η φετεινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στον τουρισμό και την βιοτεχνολογία. Οι ξεναγοί έχουν μία δίωρη συμμετοχή, το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου, 10.00-12.00, κατά τη διάρκεια της οποίας η κα Δωροθέα Παπαθανασίου Zurt, από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, θα μιλήσει με θέμα «Τουριστικός σχεδιασμός και πολιτισμός. Τέλειος γάμος ή ασυμφωνία χαρακτήρων;», ενώ ο εκπρόσωπος της επιτροπής περιβάλλοντος του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών κ. Αργύρης Αγγέλου θα μιλήσει με θέμα «Διαχείρηση απορριμάτων και πολιτισμός. Η ειδικότερη περίπτωση των ιστορικών διαδρομών».

Επιτροπή Περιβάλλοντος
Η ίδια δραστήρια επιτροπή περιβάλλοντος του ΣΔΞ Αθηνών γιορτάζει λίγο διαφορετικά την ημέρα ξεναγού: διοργανώνει την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2008 αναδάσωση στην Πεντέλη σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αναδασώσεων Περιφέρειας Αττικής.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024