Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΣΕΤΕ: Τόνωση της ζήτησης για να επιβιώσουν οι ελληνικές αεροπορικές εταιρίες

ΣΕΤΕ: Τόνωση της ζήτησης για να επιβιώσουν οι ελληνικές αεροπορικές εταιρίες

Τον κίνδυνο η χώρα μας να φτάσει στο 2004 χωρίς ελληνική αεροπορική εταιρία επισημαίνει με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) αν η κυβέρνηση δεν λάβει τα μέτρα […]

Τον κίνδυνο η χώρα μας να φτάσει στο 2004 χωρίς ελληνική αεροπορική εταιρία επισημαίνει με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων<...> (ΣΕΤΕ<.>) αν η κυβέρνηση δεν λάβει τα μέτρα της για να τονωθεί η ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια.

Συγκεκριμένα ο ΣΕΤΕ αναφέρει ότι "Στο χώρο των αερομεταφορών τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν γίνει σοβαρότατες επενδύσεις ύψους πολλών δισ. δραχμών και αφορούν καθαρά σε ιδιωτικά κεφάλαια χωρίς καμία κρατική επιδότηση ή υποστήριξη. Οι επενδύσεις αυτές που αφορούν σε αεροπορικές εταιρίες ή εταιρίες επίγειας εξυπηρέτησης, έχουν αφ' ενός δημιουργήσει πολλές θέσεις απασχόλησης, κύρια στην περιφέρεια, αφ' ετέρου δε, συμβάλλουν με ιδιαίτερα θετικό τρόπο στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της περιφέρειας.

Οι πρόσφατες εξελίξεις στον χώρο των αερομεταφορών φαίνεται να επιβεβαιώνουν τις από διμήνου εκφρασθείσες ανησυχίες του ΣΕΤΕ για την επιδείνωση της κρίσης στον κλάδο και την πιθανότητα να πάμε στο 2004 χωρίς ελληνική αεροπορική εταιρία.

Η δυσμενής διεθνής συγκυρία σε συνάρτηση με το υφιστάμενο πλαίσιο ανταγωνισμού στον τομέα των αερομεταφορών στην Ελλάδα, οδήγησε ήδη μία εταιρία εκτός λειτουργίας και έχει θέσει ερωτηματικά για το μέλλον των υπολοίπων λόγω των σοβαρότατων οικονομικών προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί.

Η επιβίωση αρχικά και η εξασφάλιση μακροχρόνιας βιωσιμότητας στη συνέχεια, εκτός από συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού, απαιτεί αυτή τη στιγμή προσαρμογή στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στη ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια και τόνωση αυτής της ζήτησης τουλάχιστον μέσω μείωσης του τέλους εκσυγχρονισμού των αεροδρομίων για όλα τα αεροδρόμια της χώρας γενικά, καθώς και μείωση των τελών χρήσης του αερολιμένα της Αθήνας ειδικά.

Η οικονομία της Ελλάδας και η κοινωνική ανάπτυξη εξαρτώνται σε πολύ μεγάλο βαθμό από την ύπαρξη και εύρυθμη λειτουργία του κλάδου των αερομεταφορών. Καλείται λοιπόν η Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε βιώσιμες λύσεις, στις οποίες ο επιχειρηματικός κόσμος είναι πρόθυμος να συνδράμει".

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024