Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤουρισμός, ενέργεια και τεχνολογία

Τουρισμός, ενέργεια και τεχνολογία

Τη δυνατότητα συνεργασίας στους τομείς του τουρισμού, της ενέργειας και της τεχνολογίας, εξέτασαν ο Έλληνας υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Χριστοδουλάκης και ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου Ντον Έβανς, στη διάρκεια 40λεπτης συνάντησης […]

Τη δυνατότητα συνεργασίας στους τομείς του τουρισμού, της ενέργειας και της τεχνολογίας, εξέτασαν ο Έλληνας υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Χριστοδουλάκης και ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου Ντον Έβανς<...>, στη διάρκεια 40λεπτης συνάντησης που είχαν χθες στην Ουάσινγκτον.

"Είχαμε μια αρκετά μακρά εγκάρδια και πολύ εποικοδομητική συνομιλία με τον κ. Έβανς. Ο τουρισμός κατέλαβε ένα σημαντικό μέρος των συζητήσεων. Ιδιαίτερα μάλιστα εν όψει του αναζωπυρωμένου ενδιαφέροντος των αμερικανών πολιτών για επίσκεψη στην Ελλάδα, πράγμα που αναμένει κανείς ότι θα αυξάνεται τα επόμενα χρόνια με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων 2004" τόνισε ο κ. Χριστοδουλάκης μετά τη συνάντηση και πρόσθεσε: "Οι Ολυμπιακοί Αγώνες αποτελούν ένα πολύ μεγάλο και ισχυρό μήνυμα για την Αμερική, ένα μήνυμα που παρακινεί, ενθουσιάζει και προτρέπει τους Αμερικανούς να επισκεφθούν την χώρα που τους οργανώνει και αυτό πιστεύω ότι θα οδηγήσει σε ένα πολύ μεγαλύτερο αριθμό Αμερικανών επισκεπτών".

Για τον χώρο της ενέργειας ο κ. Χριστοδουλάκης δήλωσε πως έγινε "επίσης μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση επειδή η Ελλάδα με την συνολική επανατοποθέτησή της στα ενεργειακά δεδομένα της περιοχής μετατρέπεται σε ένα τόπο, ο οποίος μπορεί να προσελκύσει πολύ σοβαρές διεθνείς ενεργειακές επενδύσεις. Ήδη αρκετές αμερικανικές εταιρίες εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους να κάνουν επενδύσεις στην χώρα μας. Έχουν ήδη υποβάλει αιτήσεις για εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος αλλά υπάρχει και ένα ευρύτερο ενδιαφέρον για συμμετοχή στα έργα διασύνδεσης ενέργειας, είτε αυτά είναι έργα πετρελαίου όπως Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη είτε έργα φυσικού αερίου. Σε όλες αυτές τις προοπτικές βλέπουμε το ισχυρό ενδιαφέρον των αμερικανικών επιχειρήσεων. Είναι επίσης σημαντική και η σύμβαση που επίκειται να υπογραφεί μεταξύ της SYNERGY και ΔΕΠΑ για τη διανομή φυσικού αερίου στην Αθήνα. Όλα αυτά συνθέτουν μια νέα περίοδο πολύ ισχυρής παρουσίας αμερικανικών επενδύσεων στη χώρα μας άμεσων επενδύσεων οι οποίες φυσικά θα προσδώσουν μια νέα δυναμική στην ελληνική οικονομία στο χώρο της ενέργειας".

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024