Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΒουλγαράκης: Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με την Ένωση Ακτοπλόων
Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής

Βουλγαράκης: Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με την Ένωση Ακτοπλόων

Η συνεχής διαβούλευση του Υπουργείου με την Ένωση Ακτοπλόων, αλλά και τις εταιρίες μεμονωμένα έχει παράξει ήδη τα αποτελέσματα της και αποδεικνύει ότι ο ανταγωνισμός πραγματικά λειτουργεί, δήλωσε, μεταξύ άλλων, […]

Η συνεχής διαβούλευση του Υπουργείου με την Ένωση Ακτοπλόων, αλλά και τις εταιρίες μεμονωμένα έχει παράξει ήδη τα αποτελέσματα της και αποδεικνύει ότι ο ανταγωνισμός πραγματικά λειτουργεί, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός<...>Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιώργος Βουλγαράκης, μιλώντας για την ακτοπλοΐα, έπειτα από την υπογραφή με τον Αμερικανό ομόλογό του κ. Sean Connaughton του Μνημονίου Συνεργασίας για την παραχώρηση στη χώρα μας του τελευταίου πλοίου τύπου «Liberty».

Συνεπώς, πρόσθεσε ο κ. Υπουργός, η απελευθέρωση των γραμμών και των ναύλων έχει λειτουργήσει σε ικανοποιητικό βαθμό μέχρι τώρα στην ακτοπλοΐα. Ήδη δύο πολύ μεγάλες εταιρείες έχουν ανακοινώσει ότι θα παγώσουν τις αυξήσεις για φέτος το καλοκαίρι ενώ υπάρχει μια συζήτηση να ακολουθήσουν και άλλες.

Βεβαίως τόνισε ο κ. Υπουργός, “υπάρχει ένα πολύ σημαντικό ποσοστό συμβολής της αύξησης του πετρελαίου στην τιμή των ναύλων, διότι υπάρχουν ναύλα, στα οποία συμμετέχει το πετρέλαιο κατά 68 έως 70%. Η αύξηση της τιμής του πετρελαίου κατά 100% και πλέον δεν μπορεί να επωμισθεί μόνο από τις εταιρίες, όπως δεν μπορεί να πάει μόνον στους καταναλωτές. Χρειάζεται μια συζήτηση, για να δούμε πως μπορούμε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα πάντα φυσικά στη λογική της συγκράτησης των τιμών, για να έχουμε τη δυνατότητα να ανταποκριθούμε στην ανάγκη της σύνδεσης της ηπειρωτικής Ελλάδας με τη νησιωτική”.

“Οι διαδικασίες” τόνισε ο κ. Βουλγαράκης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, “πρέπει να συνεχιστούν. Η συζήτηση είναι διαρκής, δε σταματάει ποτέ αυτό, διότι αντιλαμβάνεσθε ότι πρέπει πάντα να υπάρχει εκ μέρους του Υπουργείου μία ανοιχτή πόρτα συνεργασίας και εκ μέρους των ακτοπλόων επίσης από τη μεριά τους μια ανοιχτή πόρτα συνεργασίας. Χρειάζεται συνεχής προσπάθεια και αυτό κάνουμε».

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024