Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΞΕΕ: Ανύπαρκτο το πρόβλημα ανεπάρκειας κλινών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004

ΞΕΕ: Ανύπαρκτο το πρόβλημα ανεπάρκειας κλινών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004

Ενοχλημένοι από την επαναφορά στη δημοσιότητα του θέματος της ανεπάρκειας των κλινών της Αττικής για την φιλοξενία της Ολυμπιακής Οικογένειας κατά τους Αγώνες του 2004 δηλώνουν οι ξενοδόχοι. “Ενώ οι […]

Ενοχλημένοι από την επαναφορά στη δημοσιότητα του θέματος της ανεπάρκειας των κλινών της Αττικής για την φιλοξενία της Ολυμπιακής Οικογένειας<...> κατά τους Αγώνες του 2004 δηλώνουν οι ξενοδόχοι.

"Ενώ οι ξενοδόχοι της Αττικής συνεχίζουμε να καταβάλλουμε φιλότιμες προσπάθειες για την επιτυχή διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, ακολουθώντας πιστά το μνημόνιο που υπογράφηκε από τον τότε υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Χριστοδουλάκη, δεχόμαστε άδικες επιθέσεις από την Οργανωτική Επιτροπή, η οποία επιχειρεί με αυτή την τακτική να καλύψει τις δικές της αδυναμίες και τις ευθύνες άλλων για τις σημαντικές καθυστερήσεις που παρατηρούνται στα Ολυμπιακά έργα" αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος (ΞΕΕ) με το χαρακτηριστικό τίτλο "Προς αναζήτηση εξιλαστήριου θύματος η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004".

Ο πρόεδρος του ΞΕΕ, Αριστοτέλης Διβάνης, δήλωσε ότι το υποτιθέμενο έλλειμμα κλινών στην Αττική είναι "ανύπαρκτο", και ανέφερε σχετικά ότι δεν έχει συμβληθεί ακόμα με την "Αθήνα 2004" το 15% των ξενοδοχείων της Αττικής, "λόγω εσφαλμένων χειρισμών των αρμόδιων οργάνων", ενώ αναμένεται ακόμα να προστεθούν στο δυναμικό της Αττικής μέχρι το 2004 τουλάχιστον 4.000 ξενοδοχειακές κλίνες (με τους πιο συντηρητικούς υπολογισμούς) μετά την άρση του καθεστώτος κορεσμού και την ανέγερση νέων μονάδων που ήδη σχεδιάζονται.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Διβάνη, είναι βέβαιο ότι αρκετοί ήδη συμβληθέντες ξενοδόχοι των Αθηνών θα δεχθούν να αυξήσουν την παραχωρηθείσα δυναμικότητα των μονάδων τους για τους Αγώνες από το 80% που έχουν συμφωνήσει στο 90% ή και στο 100%, εξασφαλίζοντας έτσι ένα πρόσθετο αριθμό δωματίων για την "Αθήνα 2004".

Ο ίδιος επισήμανε ότι στο Σίδνεϊ μέχρι και πέντε μήνες πριν από την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2000 δεν είχε συμβληθεί με την αντίστοιχη Ολυμπιακή Επιτροπή το 30% των ξενοδοχείων. "Αρνούμαστε κατηγορηματικά να γίνουμε τα εξιλαστήρια θύματα στο βωμό της ανεπάρκειας και της ανικανότητας των υπευθύνων φορέων, και καλούμε την 'Αθήνα 2004' και την αρμόδια πολιτική ηγεσία να εξετάσουμε από κοινού με σοβαρότητα και με βάση τα πραγματικά στοιχεία τα θέματα της Ολυμπιακής φιλοξενίας, διότι είναι αδύνατον, αν μη τι άλλο, να συζητούνται τα ζητήματα που μας αφορούν ερήμην ημών" καταλήγει η ανακοίνωση του ΞΕΕ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024