Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΞεναγοί: Το Υπ. Τουριστικής Ανάπτυξης καταργεί τους ξεναγούς στην Ελλάδα
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών

Ξεναγοί: Το Υπ. Τουριστικής Ανάπτυξης καταργεί τους ξεναγούς στην Ελλάδα

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, με συγκεκριμένο σχέδιο νόμου προς ψήφιση οδηγεί το επάγγελμα του ξεναγού προς εξαφάνιση στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα: “Το […]

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, με συγκεκριμένο σχέδιο νόμου προς ψήφιση οδηγεί<...> το επάγγελμα του ξεναγού προς εξαφάνιση στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα:

“Το επικείμενο προς ψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής σχέδιο νόμου του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης με τίτλο “Λειτουργική τακτοποίηση και λοιπές διατάξεις” και συγκεκριμένα το άρθρο 3, παράγραφος 1.α) αυτού, όπως αυτό δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Βουλής των Ελλήνων στην Έκθεση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου με ημερομηνία 30/4/2009, αναφέρει: “Η παράγραφος 1 του άρθρου 2 του Ν. 710/77 (ΦΕΚ 283/Α), όπως το άρθρο αυτό τροποποιήθηκε με το άρθρο 2 του Π.Δ. 309/1987 (ΦΕΚ 149/Α), αντικαθίσταται ως εξής:

Με την επιφύλαξη του άρθρου 11 του παρόντος, άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος του ξεναγού χορηγείται:

α) Σε Έλληνες πολίτες και σε υπηκόους κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατόχους διπλώματος Σχολής Ξεναγών του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΤΕΚ) ή πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης Αρχαιολογίας ή Ιστορικούς Τέχνης, οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις των υποπεριπτώσεων γγ΄ και δδ΄ της περίπτωσης β΄”.

Η επίμαχη τροποποίηση που αναφέρεται παραπάνω και που την τελευταία στιγμή, λάθρα, χωρίς να αναφέρεται στην Έκθεση της Επιτροπής και αντίθετα με τον Κανονισμό της Βουλής παρεισέφρυσε στις διατάξεις του νομοσχεδίου του ΥΠΤΑΝ για την άσκηση του επαγγέλματος του ξεναγού, οδηγεί – αν γίνει δεκτή από την Ολομέλεια – σε εξαφάνιση του επαγγέλματος του ξεναγού”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024