Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΕγκαίνια στο νέο Terminal της BA από τη βασίλισσα Ελισάβετ

Εγκαίνια στο νέο Terminal της BA από τη βασίλισσα Ελισάβετ

Το νέο Terminal 5 στο αεροδρόμιο Heathrow, συνολικής δαπάνης 4,3 δισεκατομμυρίων λιρών, που αποτελεί πλέον και επίσημα το νέο «σπίτι» της British Airways εγκαινίασε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, 14 […]

Το νέο Terminal 5 στο αεροδρόμιο Heathrow, συνολικής δαπάνης 4,3 δισεκατομμυρίων λιρών, που αποτελεί πλέον και επίσημα το νέο «σπίτι» της British Airways εγκαινίασε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, 14 Μαρτίου 2008, η βασίλισσα Ελισάβετ. Το Terminal 5<...>ολοκληρώθηκε στο προκαθορισμένο χρονοδιάγραμμα και εντός του αρχικού προϋπολογισμού, ενώ υπολογίζεται ότι μπορεί να εξυπηρετήσει 30 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως. Οι πύλες του θα ανοίξουν για το κοινό στις 27 Μαρτίου 2008.

Η βασίλισσα Ελισάβετ είχε εγκαινιάσει το πρώτο Terminal στο Heathrow, το Europa Building (σημερινό Terminal 2), πριν από περίπου μισό αιώνα, το 1955. Εκατοντάδες εργαζόμενοι του αερολιμένα και των κατασκευαστικών εταιριών υποδέχθηκαν τη βασίλισσα που συνοδευόταν από τον Δούκα του Εδιμβούργου, μπροστά από γιγάντιες οθόνες που απεικόνιζαν στιγμιότυπα από τα διάφορα στάδια κατασκευής του Terminal 5.

Στην τελετή των εγκαινίων παρευρέθησαν η υπουργός Μεταφορών κα Ruth Kelly, ο κ. Rafael del Pino, εκτελεστικός πρόεδρος του Grupo Ferrovial στο οποίο ανήκει η BAA, ο πρόεδρος της British Airways, κ. Martin Broughton και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Willie Walsh.

«Το Terminal 5 είναι ένα μοναδικό κτίριο και οι επιβάτες μας θα απολαύσουν τους χώρους του, την άνεση και τις διευκολύνσεις που παρέχει. Η British Airways έχει την αποκλειστική χρήση του Terminal 5, πράγμα που θα μας επιτρέψει να βελτιώσουμε σημαντικά το επίπεδο υπηρεσιών που προσφέρουμε. Η εμπειρία των επιβατών στο Terminal 5 θα είναι αντίστοιχη, αν όχι καλύτερη, με την εμπειρία σε οποιονδήποτε άλλο αεροσταθμό στον κόσμο. Με τη λειτουργία του Terminal 5, η British Airways και η BAA έχουν την ευκαιρία να κάνουν το αεροπορικό ταξίδι από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο μια ήρεμη και εξαιρετικά ευχάριστη εμπειρία». Δήλωσε σχετικά ο κ. Willie Walsh, Διευθύνων Σύμβουλος της British Airways.

Για την κατασκευή του Terminal 5 – από τον Σεπτέμβριο του 2002 έως σήμερα – εργάστηκαν 60.000 άνθρωποι και δαπανήθηκαν 100 εκατομμύρια ώρες εργασίας. Το μοναδικό αυτό αρχιτεκτόνημα εγγυάται ότι θα μεταμορφώσει την ταξιδιωτική εμπειρία για τους εκατομμύρια επιβάτες που διέρχονται από το Heathrow, παρέχοντας πρωτόγνωρες ηλεκτρονικές ευκολίες, γρήγορη παραλαβή των αποσκευών, προηγμένης τεχνολογίας συστήματα ασφαλείας και υπερσύγχρονα lounges για τους επιβάτες της First, Club World και Club Europe.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024