Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΗ BAA εξαναγκάζεται να πουλήσει αεροδρόμια

Η BAA εξαναγκάζεται να πουλήσει αεροδρόμια

Από την Επιτροπή Ανταγωνισμού πιέζεται η εταιρία BAA Airports μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες αεροδρομίων της Μεγάλης Βρετανίας, να πουλήσει τουλάχιστον 3 αεροδρόμια της τα επόμενα δύο χρόνια. Τα αεροδρόμια […]

Από την Επιτροπή Ανταγωνισμού πιέζεται η εταιρία BAA Airports μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες αεροδρομίων της Μεγάλης Βρετανίας<...>, να πουλήσει τουλάχιστον 3 αεροδρόμια της τα επόμενα δύο χρόνια. Τα αεροδρόμια αυτά είναι εκείνο του Gatwick, του Stansted και ένα μεταξύ εκείνου της Γλασκώβης ή του Εδιμβούργου.

Ο στόχος της Επιτροπής Ανταγωνισμού είναι ο διαμελισμός της Ισπανικών συμφερόντων εταιρίας BAA Airports. Θυμίζουμε ότι τον Ιούνιο του 2006 η εταιρία BAA Airports αγοράστηκε από Ισπανικό consortium εταιριών με βασικό μέτοχο την Ισπανική κατασκευαστική εταιρία Ferrovial. Η BAA Airports έχει ήδη ανακοινώσει ότι πουλάει το αεροδρόμιο του Gatwick, αλλά η επιτροπή Ανταγωνισμού απαιτεί την άμεση πώληση και του Stansted και ενός από τα αεροδρόμια της Σκωτίας, επειδή όπως ανακοίνωσε οι ιδιοκτήτες αυτών των αεροδρομίων θα πρέπει να είναι διαφορετικές εταιρίες, διότι διαφορετικά δημιουργούνται ανταγωνιστικά προβλήματα για τις αεροπορικές εταιρίες αλλά και για τους ίδιους τους επιβάτες μιας και η εταιρία BAA Airports έχει στην ιδιοκτησία της και τα αεροδρόμια του Heathrow, του Southampton και του Aberdeen.

Η BAA Airports ανακοίνωσε ότι θα μελετήσει με προσοχή την έκθεση της Επιτροπής Ανταγωνισμού πριν αντιδράσει, αλλά παραδέχεται ότι πρέπει να υπάρξει μια αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των αεροδρομίων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024