Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΚενά ασφαλείας στο αεροδρόμιο του Manchester
Ξένοι ταξιδιώτες μπορούν να φύγουν από το αεροδρόμιο χωρίς έλεγχο

Κενά ασφαλείας στο αεροδρόμιο του Manchester

Επίσημη έκθεση διαπιστώνει κενά ασφαλείας στο διεθνές αεροδρόμιο του Manchester, στο κέντρο της Βρετανίας, τέταρτο σε κίνηση επιβατών στη χώρα, όπου ξένοι ταξιδιώτες έχουν τη δυνατότητα να φύγουν από το […]

Επίσημη έκθεση διαπιστώνει κενά ασφαλείας στο διεθνές αεροδρόμιο του Manchester, στο κέντρο της Βρετανίας, τέταρτο σε κίνηση επιβατών στη χώρα,<...> όπου ξένοι ταξιδιώτες έχουν τη δυνατότητα να φύγουν από το αεροδρόμιο, χωρίς να περάσουν από τον έλεγχο των υπηρεσιών μετανάστευσης.

“Διαπιστώσαμε ότι στο αεροδρόμιο υπάρχουν δύο ζώνες όπου είναι δυνατόν για τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό που είναι τράνζιτ και αλλάζουν πτήση, να φύγουν από το αεροδρόμιο (και να εισέλθουν στο βρετανικό έδαφος) χωρίς να περάσουν από σημεία ελέγχου, τελωνείου ή υπηρεσίας μετανάστευσης”, αναφέρεται στη έκθεση του ανεξάρτητου επιθεωρητή της βρετανικής υπηρεσίας συνοριακού ελέγχου John Vine.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, το πρόβλημα αναφέρθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών, αλλά δεν έχει διευθετηθεί. “Οι αναγκαίες μετατροπές έγιναν ή γίνονται”, ανακοίνωσε η βρετανική υπηρεσία συνοριακού ελέγχου, που υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών. “Η υπηρεσία είναι αποφασισμένη να ασφαλίσει τα σύνορα και να εμποδίσει στην είσοδο στο βρετανικό έδαφος επικίνδυνων προσώπων και προϊόντων”, αναφέρεται στην ανακοίνωση της υπηρεσίας.

Εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Manchester δήλωσε από την πλευρά του ότι δεν έχει διαπιστωθεί ότι επιβάτες τράνζιτ δεν πήραν τις πτήσεις τους.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024