Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΠραγματικότητα η αεροπορική σύνδεση Ελλάδας – Κίνας

Πραγματικότητα η αεροπορική σύνδεση Ελλάδας – Κίνας

Πραγματικότητα αποτελεί από χτες η αεροπορική σύνδεση Ελλάδας – Κίνας, έπειτα από τη χτεσινή υπογραφή διμερούς συμφωνίας συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα των αερομεταφορών, αλλά και των μεταφορών γενικότερα, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης του Έλληνα υπουργού στην Κίνα…

Πραγματικότητα αποτελεί από χτες η αεροπορική σύνδεση Ελλάδας – Κίνας, έπειτα από τη χτεσινή υπογραφή διμερούς συμφωνίας συνεργασίας των δύο χωρών<...>στον τομέα των αερομεταφορών, αλλά και των μεταφορών γενικότερα, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης του Έλληνα υπουργού στην Κίνα.

Ειδικότερα, στον τομέα των αερομεταφορών υπεγράφη Μνημόνιο (MOU) για την αεροπορική συνεργασία των δύο χωρών. Το μνημόνιο για την αεροπορική σύνδεση Αθήνας – Πεκίνου υπέγραψαν από την ελληνική πλευρά ο έλληνας υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλης Λιάπης και από την κινεζική ο υπουργός Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας κ. Υuanyan Yang, παρουσία του προέδρου της Air China κ. Jiaxiang Li. Στο μνημόνιο συμφωνήθηκε η ανάγκη απευθείας σύνδεσης των δύο πρωτευουσών. Οι τεχνικές, οικονομικές και θεσμικές λεπτομέρειες της αεροπορικής σύνδεσης Αθήνας – Πεκίνου με την Air China θα καθοριστούν από ειδική ομάδα εργασίας, η οποία θα συναντηθεί στην Αθήνα αυτό το μήνα.

Μετά τη συνάντηση με τον Κινέζο ομόλογο του ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ Μιχάλης Λιάπης δήλωσε: “Η υπογραφή του μνημονίου αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη των σχέσεων ανάμεσα σε Ελλάδα και Κίνα, με στόχο την ενδυνάμωση των εμπορικών και πολιτιστικών δεσμών αλλά και τα αμοιβαία οικονομικά οφέλη. Η απευθείας αεροπορική σύνδεση είναι μια ισχυρή επιθυμία των δύο χωρών και γι αυτό εργαζόμαστε από κοινού προκειμένου να την υλοποιήσουμε άμεσα”.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο κ. Λιάπης συναντήθηκε και με το προεδρείο της Επιτροπής Διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου (BOCOG), όπου παρουσίασε αναλυτικά την ελληνική εμπειρία ως προς τη διοργάνωση και διαχείριση τόσο του αεροδρομίου της Αθήνας, αλλά και των άλλων συγκοινωνιακών μέσων στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004. Τα στελέχη της BOCOG ζήτησαν από τον κ. Λιάπη τη σύσταση διαρκούς επιτροπής εμπειρογνωμόνων, η οποία θα λειτουργεί συμβουλευτικά έως την τέλεση των Αγώνων.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024