Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΤέλη φθινοπώρου η πρώτη δοκιμαστική πτήση του Dreamliner 787
Boeing

Τέλη φθινοπώρου η πρώτη δοκιμαστική πτήση του Dreamliner 787

Για τα τέλη φθινοπώρου και συγκεκριμένα για τα μέσα Νοεμβρίου ή τα μέσα Δεκεμβρίου μετατέθηκε η πραγματοποίηση της πρώτης δοκιμαστικής πτήσης του αεροσκάφους Dreamliner 787 της Boeing, που αρχικά είχε […]

Για τα τέλη φθινοπώρου και συγκεκριμένα για τα μέσα Νοεμβρίου ή τα μέσα Δεκεμβρίου μετατέθηκε η πραγματοποίηση της πρώτης δοκιμαστικής πτήσης του αεροσκάφους Dreamliner 787 της Boeing, που αρχικά είχε προγραμματισθεί<...>για τέλη Αυγούστου. Αιτία τα προβλήματα που προέκυψαν, αναφορικά με την συναρμολόγηση των τμημάτων του αεροσκάφους, αλλά και την εγκατάσταση λογισμικού στα συστήματα πλοήγησης, όπως ανέφερε ο κ. Scott Carson, Διευθύνων Σύμβουλος του τμήματος Εμπορικών Αεροσκαφών της Boeing. Παρόλα αυτά η Boeing δηλώνει έτοιμη να παραδώσει το πρώτο αεροσκάφος της στην εταιρία All Nippon Airways εγκαίρως, δηλαδή τον προσεχή Μάιο.

Η καθυστέρηση αυτή γεννά ανησυχία τους αναλυτές, καθώς αν η πρώτη δοκιμαστική πτήση πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο, τότε η Boeing θα έχει περιθώριο μόλις πέντε μηνών για να πάρει την απαραίτητη έγκριση αεροπλοΐας από τις αρμόδιες αρχές. Παράλληλα, όπως εκτιμούν το διάστημα των έξι μηνών για δοκιμές στο αεροσκάφος είναι ιδιαίτερα μικρό, δεδομένης της πρωτότυπης κατασκευής του.

Η ιδιαιτερότητα του Dreamliner 787 έγκειται στον καινοτόμο τρόπο κατασκευής του, αφού τα υλικά του θα είναι 50% συνθετικά πλαστικά, που θα του χαρίσουν μικρότερο βάρος και εξοικονόμιση καυσίμων, 20% συγκριτικά με τα υπάρχοντα αεροσκάφη. Σημειώνεται πως τα υλικά αυτά χρησιμοποιούνταν μέχρι πρότινος μόνο για τα στρατιωτικά αεροσκάφη.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024