Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΤο e-business forum στον τουρισμό πάει Philoxenia
Τρίτη διαβούλευση

Το e-business forum στον τουρισμό πάει Philoxenia

Στα πλαίσια της 23ης Philoxenia (1-4 Νοεμβρίου) θα πραγματοποιηθεί φέτος η τρίτη διαβούλευση της ομάδας εργασίας με αντικείμενο τα Ηλεκτρονικά Συστήματα Διαχείρισης & Μάρκετινγκ Τουριστικών Προορισμών, το Σάββατο 3 Νοεμβρίου στην αίθουσα Β του Συνεδριακού Κέντρου “Ν. Γερμανός” (ώρα προσέλευσης 17:00). Η διαβούλευση συν-διοργανώνεται…

Στα πλαίσια της 23ης Philoxenia (1-4 Νοεμβρίου) θα πραγματοποιηθεί φέτος η τρίτη διαβούλευση της ομάδας εργασίας με αντικείμενο τα Ηλεκτρονικά Συστήματα Διαχείρισης & Μάρκετινγκ Τουριστικών Προορισμών, το Σάββατο 3 Νοεμβρίου<...>στην αίθουσα Β του Συνεδριακού Κέντρου “Ν. Γερμανός” (ώρα προσέλευσης 17:00). Η διαβούλευση συν-διοργανώνεται με την θερμή υποστήριξη της HELEXPO και του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής & Marketing Θεσσαλονίκης.

Η ομάδα διεξάγει μια αναλυτική μελέτη σχετικά με την καταγραφή και αξιολόγηση της υιοθέτησης Ηλεκτρονικών Συστημάτων Διαχείρισης και Μάρκετινγκ Τουριστικών Προορισμών (ΗΣΔΜΤΠ) στην Ελλάδα, με στόχο να προάγει την αξιοποίηση και ανάπτυξή
τους. Με την ολοκλήρωση των εργασιών της, η ομάδα εργασίας επιδιώκει αφενός να ενημερώσει το ευρύτερο κοινό για τη λειτουργικότητα και τα οφέλη των ΗΣΔΜΤΠ, και αφετέρου μέσω της μελέτης των ιδιαίτερων προβλημάτων και θεμάτων της Ελληνικής
τουριστικής βιομηχανίας να καταρτίσει τις κατάλληλες προτάσεις και λύσεις για την ανάπτυξη περισσότερων αλλά και αποτελεσματικότερων ΗΣΔΜΤΠ στην χώρα μας. Η ομάδα επιδιώκει επίσης να δημιουργήσει μια πλατφόρμα επικοινωνίας μεταξύ τουριστικών επιχειρήσεων, ενώσεων, φορέων και δημόσιους οργανισμών, έτσι ώστε να μελετηθούν, να συζητηθούν και τελικά να εξευρεθούν οι προσφορότεροι τρόποι συνεργασίας μεταξύ τους με στόχο την από κοινού ανάπτυξη και αξιοποίηση των ΗΣΔΜΤΠ.

Τον προηγούμενο χρόνο ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και ενεργή συμμετοχή – τόσο από τον επιχειρηματικό όσο και από τον ακαδημαϊκό κλάδο – η δράση της ομάδας εργασίας του e-business forum στον ηλεκτρονικό τουρισμό (e-Tourism). Σκοπός της νέας μας ομάδας είναι η συνέχεια της συνεισφοράς της στο χώρο του ηλεκτρονικού επιχειρείν στην Ελληνική τουριστική βιομηχανία μέσω της προώθησης, της υιοθέτησης και της αξιοποίησης των ΗΣΔΜΤΠ από τους ιδιωτικούς και δημόσιους τουριστικούς φορείς, οργανισμούς και επιχειρήσεις.

Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή δύο διαβουλεύσεις της ομάδας εργασίας (μια στην Κεφαλονιά και μια στη Ρόδο). Τα αποτελέσματα των διαβουλεύσεων κρίθηκαν ως ιδιαίτερα χρήσιμα, και για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του φόρουμ www.ebusinessforum.gr.

Η τρίτη διαβούλευση της ομάδας στα ΗΣΔΜΤΠ διοργανώνεται στα πλαίσια της διεθνής τουριστικής έκθεσης Philoxenia 2007 στη Θεσσαλονίκη. Η Philoxenia έχει καθιερωθεί πλέον ως η τουριστική έκθεση στην Ελλάδα, η οποία συγκεντρώνει τους περισσότερους και σημαντικότερους εκπροσώπους της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας τόσο από τον δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα. Για το λόγο αυτό, αναμένεται η ανοικτή συζήτηση που θα αναπτυχθεί στην διάρκεια της διαβούλευσης να διανθιστεί από τις διαφορετικές και ποικίλες συνεισφορές και παρεμβάσεις ενός σημαντικού αριθμού συμμετεχόντων. Οι συμμετέχοντες της διαβούλευσης αυτής θα έχουν επίσης την ευκαιρία να ακούσουν και να συζητήσουν καινοτομικά ζητήματα που θα αναπτύξουν οι ομιλητές και οι διοργανωτές της διαβούλευσης.

Ειδικότερος στόχος της διαβούλευσης είναι η ανάπτυξη ζητημάτων που σχετίζονται, τόσο με τις λειτουργίες και τις υπηρεσίες, όσο και με την οργανωσιακή μορφή των ΗΣΔΜΤΠ. Οι προηγούμενες διαβουλεύσεις κατέδειξαν ότι ο σημαντικότερος παράγοντας για την ανάπτυξη και λειτουργία ενός ΗΣΔΜΤΠ αποτελεί η προγενέστερη δημιουργία ενός οργανισμού διοίκησης τουριστικού προορισμού (Destination Management Organisation, DMO), ο οποίος με τη σειρά του θα αποσκοπεί στην σύγκλιση των συμφερόντων και τον συντονισμό των ενεργειών των διαφορετικών ομάδων συμφερόντων που δραστηριοποιούνται σε έναν τουριστικό προορισμό. Έτσι, σκοπός της διαβούλευσης αυτής είναι επίσης και ο εντοπισμός και η καταγραφή διάφορων προτάσεων και πολιτικών που αποσκοπούν στην αποτελεσματικότερη δημιουργία και λειτουργία ενός οργανισμού διοίκησης τουριστικού προορισμού στην Ελλάδα. Καλές πρακτικές θα καταγραφούν, ενώ τα πορίσματα της ανοικτής συζήτησης θα προωθηθούν στους αρμόδιους φορείς και στην πολιτεία.

Συγκεκριμένα, θα υπάρξουν 5 εισαγωγικές παρουσιάσεις από εξέχουσες προσωπικότητες του ακαδημαϊκού και του επαγγελματικού χώρου, οι οποίες θα θέσουν τις βάσεις για την διαβούλευση που θα ακολουθήσει. Οι παρουσιάσεις αυτές είναι οι εξής:


  • Εφαρμογές Ηλεκτρονικών Συστημάτων Διαχείρισης και Μάρκετινγκ Προορισμών (Destination Management Systems, DMS) και ο ρόλος τουs στην βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, από την Δρ. Μαριάννα Σιγάλα (Πανεπιστήμιο Αιγαίου).

  • Εφαρμογή Ψηφιακών Χαρτών στη βιώσιμη διαχείριση τουριστικών προορισμών, από τον κ. Σπύρο Αβδημιώτη, (Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης).

  • Η αξιολόγηση των Unique Selling Proposition`s (USP`s) των ιστοσελίδων Μεσογειακών τουριστικών προορισμών, από την κα Βασιλική Βρανά, και τον κ. Κώστα Ζαφειρόπουλο (Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Σερρών).

  • Destination Management Systems: Προσωποποιήστε για να πείσετε!, από τον κ. Παναγιώτη Κωσταντινίδη (MelonWeb).

  • Ο Τουρισμός παγκοσμίως μετακινείται στο .travel (dot Travel), από τον κ. Θεόδωρο Κουμέλη (TravelDailyNews).


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε στην ιστοσελίδα του φόρουμ στην διεύθυνση: http://www.ebusinessforum.gr (επιλέξτε την ομάδα Ιβ1).

Τονίζεται ότι η συμμετοχή είναι δωρεάν.

To ΤravelDailyNews Greece & Cyprus και το ΤravelDailyNews International στηρίζουν την προσπάθεια αυτή ως χορηγοί επικοινωνίας.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε στη σχετική στήλη Συνέδρια και Ημερίδες.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024