Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΑισιόδοξες οι εκτιμήσεις για την πορεία της easyJet Plc το 2006

Αισιόδοξες οι εκτιμήσεις για την πορεία της easyJet Plc το 2006

Αισιόδοξες κατεγράφησαν οι εκτιμήσεις της easyJet Plc για την πορεία της εταιρίας κατά τη διάρκεια της τρέχουσας χρόνιας, σύμφωνα με όσα ανέφερεο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της, σερ Κόλιν Τσάντλερ, […]

Αισιόδοξες κατεγράφησαν οι εκτιμήσεις της easyJet Plc για την πορεία της εταιρίας κατά τη διάρκεια της τρέχουσας χρόνιας, σύμφωνα με όσα ανέφερε<...>ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της, σερ Κόλιν Τσάντλερ, στα πλαίσια της προχτεσινής ετήσιας συνεδρίασης της εταιρίας, που πραγματοποιήθηκε στο Λούτον.

Χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος του Δ.Σ., ανέφερε τα ακόλουθα:

“Τον Νοέμβριο του 2005 ανακοινώσαμε αύξηση κέρδους προ φορολογίας 9%, που είναι περίπου 67,9 εκατ. λίρες. Το κέρδος αυτό επιτεύχθηκε στο φορολογικό έτος που έληξε τον Σεπτέμβριο του 2005. Η επιτυχία αυτή, παρά τις αντίξοες συνθήκες της αγοράς, προήλθε από την βελτιωμένη απόδοση και την αύξηση του μοναδιαίου κέρδους. Σημαντικό ρόλο επίσης έπαιξε, και η μείωση των εξόδων, με εξαίρεση τα έξοδα καυσίμων.

Συνεχίσαμε προς την ίδια κατεύθυνση και για το πρώτο τέταρτο του 2006. Το μοναδιαίο κέρδος (κέρδος ανά θέση) αυξήθηκε κατά 1,8% συγκριτικά με την ίδια χρονική περίοδο του 2005. Δεν πρέπει να παραλείψουμε ότι στο γεγονός συνείσφερε και η συνεχής αύξηση του μοναδιαίου κέρδους από συμπληρωματικά προϊόντα, όπως (ενοικίαση αυτοκινήτου, ξενοδοχείου, ταξιδιωτική ασφάλεια κτλ.) κα8ώς και η ανάπτυξη των καινούργιων βάσεων από Βερολίνο, Ντόρντμουντ και στη Βασιλεία. Το κόστος ανά θέση, με εξαίρεση το κόστος καυσίμων, μειώθηκε κατά 5% όμως το γενικό κόστος αυξήθηκε σε 3% ανά θέση λόγω της αύξησης των τιμών στα καύσιμα.

Τα σχέδια μας παραμένουν σταθερά. Στο τρέχον φορολογικό έτος αναμένουμε αύξηση της απόδοσης, υπολογίσιμη από τις διαθέσιμες θέσεις, της τάξης του 15%. Θα συνεχίσουμε να επικεντρώνουμε τις προσπάθειες μας στο να διατηρούμε τα έξοδα σε χαμηλά επίπεδα έτσι ώστε να πετύχουμε επιπλέον μείωση του κόστους ανά θέση 3-5% (εκτός του κόστους καυσίμων). Αναμένουμε σχετική μείωση του κέρδους ανά θέση που θα αντισταθμίσουμε με αύξηση του κέρδους από συμπληρωματικά προϊόντα.

Για το πρώτο μισό του χρόνου αναμένουμε αύξηση 50% σε μοναδιαίο κόστος για τα καύσιμα. Το αντίκρισμα αυτής της αύξησης θα οδηγήσει σε επιπλέον χρεώσεις που υπολογίζονται σε 55 εκατ. λίρες. Επιπλέον, το γεγονός ότι το Πάσχα του 2006 είναι κατά την διάρκεια του Απρίλη, θα έχει αρνητική επίπτωση για την εικόνα της εταιρίας. Η καλή απόδοση λόγω του χαμηλού κόστους και των συμπληρωματικών προϊόντων έχει επισκιαστεί από την αύξηση των καυσίμων, γι` αυτό αναμένουμε για το πρώτο μισό του χρόνου ζημία προ φορολογίας της τάξης 45 εκατ. λιρών.

Με μεγάλη μας ευχαρίστηση, οι συνάδελφοι μου και εγώ καλωσορίσαμε στην easyJet
τον καινούργιο Γενικό Διευθυντή της εταιρίας, Αντί Χάρισον. Ο Αντί ήρθε στην easyJet τη 1η του Δεκέμβρη 2005 μετά από μια εντυπωσιακή πορεία με την Rac plc και έχει ήδη δώσει το στίγμα του στην εταιρία.

Πρέπει να αναφέρουμε ότι τον Σεπτέμβρη του 2005 είχε εγκριθεί από τους μετόχους της εταιρίας ο στόχος με βάση την αύξηση κεφαλαίου. Ο στόχος αυτός ήταν μέρος του Μακροπροθέσμου Σχεδίου Κινήτρων που ο Αντί μαζί με το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας, έχουν επικεντρωθεί στο να πετύχουν. Η συνεχής μείωση στο κόστος ανά μονάδα, εκτός από το κόστος καυσίμων, αποδεικνύει ότι έχουμε επικεντρωθεί στον στόχο μας και είμαι σίγουρος ότι οι μέτοχοι θα δουν σημαντική βελτίωση στην επίδοση της εταιρίας για τα επόμενα χρόνια.

Η easyJet είναι πιστή στο ήδη αποδεδειγμένο επιχειρηματικό της μοντέλο με το να προσφέρει σωστές υπηρεσίες σε βολικά για το κοινό αεροδρόμια και σε χαμηλές τιμές. Την πρόθεση μας στο να συνεχίσουμε να επεκτεινόμαστε αποδεικνύει η πρόσφατη απόφαση μας να αγοράσουμε 20 επιπλέον Α319 το 2008-2009 καθώς επίσης η πρόσθεση καινούργιων δρομολογίων σε μεγαλύτερη συχνότητα”.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι η easyJet είναι η κύρια χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρία στην Ευρώπη και λειτουργεί τη τρέχουσα περίοδο με 110 αεροπορικά σκάφη, προσφέροντας 254 προορισμούς μεταξύ 68 αεροδρομίων σε 18 Ευρωπαϊκές χώρες, ενώ το 2005 μετέφερε πάνω από 30 εκατ. επιβάτες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024