Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΑυξημένη η επιβατική κίνηση της Aegean και το 2006

Αυξημένη η επιβατική κίνηση της Aegean και το 2006

Κατά το 2006, η Aegean Airlines μετέφερε με τα 21 jet αεροσκάφη της 4.447.481 επιβάτες, πετυχαίνοντας έτσι αύξηση 11%, σε σύγκριση με το 2005. Ο αριθμός των επιβατών που μετέφερε […]

Κατά το 2006, η Aegean Airlines μετέφερε με τα 21 jet αεροσκάφη της 4.447.481 επιβάτες, πετυχαίνοντας έτσι αύξηση 11%, σε σύγκριση με το 2005. Ο αριθμός των επιβατών που μετέφερε η εταιρία είναι σημαντικός και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αφού την κατατάσσει<...>στις εταιρίες μεσαίου μεγέθους της Ευρώπης. Αξίζει να τονιστεί ότι ο ρυθμός αύξησης της Aegean είναι διπλάσιος από το 5,6%, που σημειώθηκε στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών το 2006 και ότι η εταιρία κατέχει το 22,5% του συνολικού μεριδίου επιβατικής κίνησης μεταξύ των περισσότερων από 60 αεροπορικών εταιριών που εκτελούν πτήσεις στο «Ελ. Βενιζέλος».

Στην αγορά εσωτερικού, η Aegean το 2006 σημείωσε αύξηση της τάξεως του 10%, σε σχέση με το 2005, μεταφέροντας 3.014.117 επιβάτες. Ακόμη πιο δυναμικά κινήθηκε στην αγορά του εξωτερικού, αφού μετέφερε 1.433.364 επιβάτες, παρουσιάζοντας αύξηση 15,5%, σε σχέση με το 2005. Η Aegean λειτούργησε με 21 jet αεροσκάφη που εκτέλεσαν 48.286 πτήσεις με συντελεστή πληρότητας που ξεπέρασε το 70%. Παράλληλα, ο Μέσος Αριθμός Επιβατών ανά πτήση έφτασε τους 92 επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση 4% σε σχέση με το 2005.

Στην αύξηση της επιβατικής κίνησης συνέβαλαν η ενίσχυση των πτήσεων από Θεσσαλονίκη προς Γερμανία, η νέα συνεργασία της εταιρίας με την Lufthansa, η αύξηση του μεριδίου αγοράς στην Κύπρο, καθώς και η ένταξη νέων προορισμών στο δίκτυό της όπως η Σόφια, το Βουκουρέστι, το Κάϊρο και η Σάμος. Σημαντική ήταν και η συμβολή των πτήσεων charter, αφού η κίνηση τους παρουσίασε αύξηση 19%. Η Aegean το 2006 αύξησε τον στόλο της σε 4 αεροσκάφη που εκτελούν αποκλειστικά πτήσεις charter παρέχοντας έτσι άμεσες συνδέσεις προς τα νησιά μας από 25 διαφορετικά αεροδρόμια της Ευρώπης και κυρίως από Γαλλία, Ιταλία, Νορβηγία, Γερμανία, Ελβετία, Ισπανία στηρίζοντας τον Ελληνικό Τουρισμό.

Σημειώνεται πως η εταιρία συνεχίζει την τιμολογιακή πολιτική που έχει ως φιλοσοφία «Όσο πιο νωρίς τόσο πιο φθηνά», επιβραβεύοντας τους επιβάτες που πραγματοποιούν την αγορά του εισιτηρίου τους αρκετό διάστημα πριν την πτήση.

Η Aegean συνεχίζοντας την αναπτυξιακή της πορεία και με την παραλαβή των 3 πρώτων ολοκαίνουργιων Airbus A320, που παραλαμβάνονται τον Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2007 και θα ανεβάσουν τον αριθμό του στόλου της σε 24 jet αεροσκάφη, ενισχύει το δίκτυό της με την έναρξη του νέου θερινού προγράμματος πτήσεων το 2007 προς τρεις κατευθύνσεις.

  1. Ενίσχυση δικτύου εξωτερικού από Αθήνα: Συγκεκριμένα εγκαινιάζονται 3 επιπλέον απ’ευθείας πτήσεις για Μόναχο και Φρανκφούρτη που θα εκτελούνται με τα ολοκαίνουργια A320 της Aegean. Σε συνδυασμό με τις πτήσεις της Lufthansa προς τους δύο αυτούς προορισμούς οι καθημερινές απ’ ευθείας πτήσεις φθάνουν τις 9. Προσφέρεται έτσι πληρέστερο σε επιλογές ωράριο για αυτές τις δύο πόλεις αλλά και αποτελεσματικότερη σύνδεση της αγοράς με 2 από τα μεγαλύτερα hubs της Ευρώπης, για ανταποκρίσεις προς τους 181 προορισμούς σε 76 χώρες του δικτύου της Lufthansa.

    Στην Ιταλία εγκαινιάζεται και δεύτερη καθημερινή πτήση προς Μιλάνο δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στο επιβατικό για ταξίδια αυθημερόν, ενώ μέσω της συνεργασίας της με την Air One, από αρχές Ιουνίου θα προσφέρει και 3 καθημερινή πτήση από Αθήνα για την Ρώμη ενώ υπάρχει ήδη καθημερινή πτήση για Νάπολη.

    Τέλος με το καλοκαιρινό πρόγραμμα ενισχύονται και βελτιώνονται τα ωράρια των πτήσεων προς Βουκουρέστι και Σόφια.

  2. Περισσότερες άμεσες συνδέσεις εσωτερικού και εξωτερικού από Θεσσαλονίκη: Η Aegean προσθέτει νέες πτήσεις από Θεσσαλονίκη προς τα Χανιά και την Κω, ενώ ενισχύει τις συχνότητες προς Μύκονο, Σαντορίνη και Ηράκλειο. Παράλληλα, σε σχέση με το εξωτερικό δίκτυο εγκαινιάζει απ’ ευθείας πτήσεις από Θεσσαλονίκη προς το Βουκουρέστι και ενισχύει σημαντικά τις συχνότητες προς Λάρνακα.
  3. Πτήσεις από Ηράκλειο και άλλους τουριστικούς προορισμούς: H Aegean εγκαινιάζει για πρώτη φορά τακτικές πτήσεις από το Ηράκλειο και την Ρόδο για το εξωτερικό συμβάλλοντας στην επέκταση της τουριστικής περιόδου και συνεισφέροντας έτσι στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού. Συγκεκριμένα εγκαινιάζει απ’ ευθείας πτήσεις από το Ηράκλειο προς Μόναχο, Ντίσελντορφ, Στουτγκάρδη, Λάρνακα και Μιλάνο και εγκαινιάζει πτήση από Ρόδο προς Μιλάνο ενώ για 2 μήνες την καλοκαιρινή περίοδο θα υπάρχουν απ’ ευθείας πτήσεις από Μύκονο και Σαντορίνη προς Ρώμη και Μιλάνο.


Ο κ. Θεόδωρος Βασιλάκης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Aegean Airlines υπογράμμισε: «Τα αποτελέσματα του 2006 αντικατοπτρίζουν την εμπιστοσύνη του επιβατικού κοινού προς την Aegean. Δείχνουν επίσης ότι η στρατηγική που ακολουθούμε είναι αποτελεσματική και μας επιτρέπουν να προχωρήσουμε ακόμη πιο δυναμικά. Έτσι, το 2007 με την παραλαβή των πρώτων 3 Airbus A320 ενισχύουμε σημαντικά το δίκτυό μας και παράλληλα ξεκινάμε την επένδυση ανανέωσης του στόλου μας που θα αναβαθμίσει περαιτέρω το επίπεδο των υπηρεσιών μας».
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024