Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςBA προς πληρώματα: καθήστε φρόνιμα και θα πάρετε τις πρόσθετες απολαβές σας
Προσφορά της ΒΑ προς τη Unite

BA προς πληρώματα: καθήστε φρόνιμα και θα πάρετε τις πρόσθετες απολαβές σας

Η αεροπορική εταιρεία British Airways προσφέρθηκε να αποκαταστήσει βασικές ταξιδιωτικές διευκολύνσεις προς τα πληρώματα καμπίνας, τα οποία κατέβηκαν σε απεργία στις αρχές του έτους, σε μια προσπάθεια να τερματιστεί η […]

Η αεροπορική εταιρεία British Airways προσφέρθηκε να αποκαταστήσει βασικές ταξιδιωτικές διευκολύνσεις προς τα πληρώματα καμπίνας, τα οποία κατέβηκαν σε απεργία στις<...> αρχές του έτους, σε μια προσπάθεια να τερματιστεί η μακροχρόνια και δαπανηρή διαμάχη μεταξύ των δύο πλευρών.

Ωστόσο, η εταιρεία διευκρινίζει ότι προσωπικό που έχει αναλάβει συνδικαλιστική δράση πρέπει να δείξει τρία χρόνια “καλής συμπεριφοράς” πριν την αποκατάσταση της επαγγελματικής τους καριέρας. Εν τω μεταξύ, θα πρέπει να περιμένουν τελευταίοι για δωρεάν πτήσεις ή πτήσεις με έκπτωση.

Η ΒΑ έκανε επίσης την προσφορά προς τη Unite, τη συνδικαλιστική ένωση πληρωμάτων καμπίνας, ώστε η τελευταία να παραιτηθεί από τη νομική της προσφυγή κατά της αεροπορικής εταιρείας.

Η Unite είχε απειλήσει να κινηθεί δικαστικά εναντίον της ΒΑ εξαιτίας της απόφασης της αεροπορικής εταιρείας να αφαιρέσει ταξιδιωτικά προνόμια από τα πληρώματα, υποστηρίζοντας ότι οι ενέργειες της εταιρείας ήταν κατά παράβαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η ένωση συμφώνησε να θέσει την τελευταία προσφορά της ΒΑ σε ψηφοφορία των μελών της, αναφέροντας ότι οι εκπρόσωποί της συμφώνησαν ότι “ήταν το καλύτερο που μπορεί να επιτευχθεί μέσω διαπραγματεύσεων υπό τις παρούσες συνθήκες”.

Ο επικεφαλής διαιτητής, που διεξήγαγε συνομιλίες για τα δύο μέρη Πίτερ Harwood, με τη βοήθεια του γενικού γραμματέα του TUC, Brendan Barber, είπε ότι ελπίζει η ψηφοφορία θα οδηγήσει σε ένα τέλος της διαμάχης.

“Και τα δύο μέρη ξεκίνησαν τις συνομιλίες εποικοδομητικά και έχουν κατατεθεί νέες προτάσεις”, είπε ο Harwood. <ι>“Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα προκύψει ένα θετικό αποτέλεσμα στην ψηφοφορία των μελών, που θα οδηγήσει στη διευθέτηση αυτής της μακροχρόνιας διαμάχης”.

H Unite αναμένεται να θέσει σε ψηφοφορία την πρόταση της BA προς τα μέλη της μέσα στην εβδομάδα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024