Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΔημιουργείται η μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους

Δημιουργείται η μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους

Η easyJet ανακοίνωσε χθες τη σύναψη συμφωνίας για την εξαγορά της αεροπορικής εταιρίας χαμηλού κόστους Go, με συνολικό τίμημα £374 εκατομμυρίων Λιρών Αγγλίας. Το ποσό αντιπροσωπεύει £257,6 εκατομμύρια για την […]

Η easyJet<.> ανακοίνωσε χθες τη σύναψη συμφωνίας για την εξαγορά της αεροπορικής εταιρίας χαμηλού κόστους Go<.>, με<...> συνολικό τίμημα £374 εκατομμυρίων Λιρών Αγγλίας. Το ποσό αντιπροσωπεύει £257,6 εκατομμύρια για την αξία της επιχείρησης και £116,4 εκατομμύρια για τα αποθεματικά της εταιρίας.

Η εξαγορά και τα σχετικά έξοδα θα χρηματοδοτηθούν εν μέρει με αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της easyJet (£276,7 εκατομμύρια), ενώ το υπόλοιπο τίμημα (£113,3 εκατομμύρια) με μετρητά από τα αποθεματικά του διευρημένου ομίλου.

Η Go είναι κερδοφόρα και καταξιωμένη επιχείρηση με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης. Κατά την τελευταία οικονομική χρήση η Go μετέφερε 4,3 εκατομμύρια επιβάτες, είχε κύκλο εργασιών £233,7 εκατομμύρια και κέρδη, προ φόρων, £17 εκατομμύρια.

Η εξαγορά και η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, θα πρέπει να εγκριθούν σε έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της easyJet, που αναμένεται να γίνει στις 17 Ιουνίου 2002.

Ο πρόεδρος της easyJet κ. Στέλιος Χατζηιωάννου δήλωσε: "Αυτή είναι μια από τις πιο συναρπαστικές εξελίξεις στην ιστορία της easyJet. Η εξαγορά θα συνεισφέρει σημαντικά στο στόχο μας να γίνουμε η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους στην Ευρώπη, ενισχύοντας τη θέση μας σε σημαντικές αγορές, αυξάνοντας την ισχύ της διοικητικής μας ομάδας και προσφέροντας μια μεγαλύτερη και δυνατότερη πλατφόρμα για την εξερεύνηση ευκαιριών για κερδοφόρα ανάπτυξη".

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της easyJet, κ. Ray Webster δήλωσε: "Η Ευρωπαϊκή αγορά αερομεταφορών χαμηλού κόστους έχει αναπτυχθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, προσφέροντάς μας πολλές ευκαιρίες. Ο συνδυασμός της easyJet με την Go, θα μας προσφέρει πρόσθετη κριτική μάζα και θα μας δώσει τη δυνατότητα να προχωρήσουμε ταχύτερα.

Οι δύο εταιρίες βασίζονται σε κοινά επιχειρηματικά μοντέλα. Αυτά περικλείουν παρόμοιες αξίες, νοοτροπίες και στόλους αεροσκαφών. Έχουμε την πρόθεση να χρησιμοποιήσουμε τους καλύτερους ανθρώπους και επιχειρηματικές πρακτικές από τις δύο εταιρίες, για να δημιουργήσουμε μια αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους, με την κλίμακα και τις δυνατότητες να εκμεταλλευτεί κάθε ευκαιρία που παρουσιάζεται στην Ευρώπη.

Και οι δύο εταιρίες βρίσκονται σε αυτό το στάδιο ωρίμανσης, χάρη στα οράματα και την αφοσίωση του προσωπικού τους, το οποίο θα συνεχίσει να παίζει σημαντικό ρόλο στη συνέχιση της πορείας μας."

Η κυρία Barbara Cassani, Διευθύνων Σύμβουλος της Go, δήλωσε: "Η εξαγορά από την easyJet είναι μια τεράστια επιβράβευση σε όλους μας στην Go για τα επιτεύγματά μας από τότε που ιδρύθηκε η εταιρία πριν 4 χρόνια. Πιστεύω πως οι συνάδελφοί μου στην Go θα συνεισφέρουν σημαντικά στην επιτυχία του ενοποιημένου ομίλου".

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024