Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςGalaxy Airways: Χάνει την άδεια πτητικής εκμετάλλευσης και την εγκαταλείπει η Ξιφίας Α.Ε.

Galaxy Airways: Χάνει την άδεια πτητικής εκμετάλλευσης και την εγκαταλείπει η Ξιφίας Α.Ε.

Πρόσφατα η αεροπορική εταιρία Galaxy Airways έχασε την άδεια πτητικής εκμετάλλευσης από την ΥΠΑ και τελεί υπό καθεστώς επιχειρηματικής και λειτουργικής αναδιοργάνωσης. Επιπλέον, η εταιρία Ξιφίας Α.Ε. που ήταν κύριος […]

Πρόσφατα η αεροπορική εταιρία Galaxy Airways<.> έχασε την άδεια πτητικής εκμετάλλευσης από την ΥΠΑ και τελεί υπό καθεστώς<...> επιχειρηματικής και λειτουργικής αναδιοργάνωσης. Επιπλέον, η εταιρία Ξιφίας Α.Ε. που ήταν κύριος μέτοχος της εταιρίας, απομακρύνεται, και στέλνει την ακόλουθη επιστολή, σε απάντηση επιστολής του Χ.Α.Α.

'1. Η Galaxy Airways, εξαιτίας της αναπάντεχης ανάκλησης της άδειας πτητικής εκμετάλλευσης από την ΥΠΑ και λόγω της εξελισσόμενης επιχειρησιακής και λειτουργικής της αναδιοργάνωσης, τελεί υπό καθεστώς περιορισμένης επιχειρησιακής ικανότητας. Η αλλαγή του πτητικού αντικειμένου, από τακτικές πτήσεις σε charter, επέβαλε από μόνη της τον πρόσκαιρο δραστικό περιορισμό των θέσεων εργασίας. Επιπρόσθετα, ο παρά τη θέληση μας και πέρα από κάθε ουσιαστική αιτίαση περιορισμός της επιχειρησιακής δραστηριότητας της Galaxy Airways από την ΥΠΑ, επέβαλε την παραπέρα μείωση των θέσεων εργασίας. Τα δύο αυτά γεγονότα, συσσωρευτικά, δημιούργησαν σημαντικά διαδικαστικά προβλήματα που είχαν ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση καταβολής αποδοχών. Η πρόθεση και η πρακτική της εταιρίας στο θέμα των εργαζομένων απέχουν μακράν από το δημοσιογραφικό θόρυβο που δημιουργήθηκε.
2. Κατάσχεση του αεροσκάφους από τις γερμανικές αρχές ουδέποτε έγινε και η πληροφορία είναι φανταστική. Αντίθετα, η Galaxy Airways έχει σοβαρές απαιτήσεις από συνεργάτες στη γερμανική αγορά, η πλήρης διαδικασία και έλεγχος των οποίων δεν έχει ολοκληρωθεί από γερμανικές εταιρίες ορκωτών λογιστών στις οποίες έχουμε απευθυνθεί.
3. Η άδεια πτητικής εκμετάλλευσης της Galaxy Airways ανακλήθηκε πρόσφατα από την ΥΠΑ με πεπλανημένη και σαθρή αιτιολογία. Το Συμβούλιο της Επιτρατείας, στο οποίο αμέσως προσφύγαμε, δεν έχει εκδώσει ακόμη απόφαση επί της αίτησης αναστολής και ακύρωσης. Η απόφαση αναμένεται στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Ουδείς τεχνικός έλεγχος, από όσους διενεργήθηκαν μέχρι τώρα από την ΥΠΑ, αμφισβήτησε την πτητική ικανότητα της εταιρίας.
4. Μετά τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου στη Ν. Υόρκη και τις δραματικές επιπτώσεις που έχουν στη λειτουργία του συνόλου των αεροπορικών εταιριών διεθνώς, η Galaxy Airways, παρά τη συνεργασία της με την Libyan Airlines, προσανατολίζεται στην άμεση αλλαγή του ιδιοκτησιακού της καθεστώτος, με ταυτόχρονη αποχώρηση της ΞΙΦΙΑΣ Α.Ε. Εναλλακτικά και εφόσον το επιτρέψει η διεθνής συγκυρία, βρίσκονται σε εξέλιξη και σχέδια συνεργασίας στρατηγικού χαρακτήρα με βρετανικές και κυπριακές εταιρίες, προσανατολισμένες σε πτήσεις charter. Οποιαδήποτε από αυτές τις δύο προοπτικές, θα δώσει άμεση λύση στις όποιες εκκρεμότητες της Galaxy Airways ώστε, από την αμέσως επόμενη εαρινή περίοδο και υπό οποιοδήποτε ιδιοκτησιακό καθεστώς, η αεροπορική αυτή εταιρία να είναι σε θέση να πορευθεί ανεξάρτητα στον επιχειρησιακό της σκοπό.
5. Ο επιχειρηματικός σχεδιασμός του ομίλου, όπως εκφράζεται με το εξελισσόμενο πενταετές δυναμικό επιχειρηματικό σχέδιο, δομήθηκε και λειτουργεί ανεξάρτητα από την Galaxy Airways. Κατά συνέπεια οι όποιες επιπτώσεις, εάν υπάρξουν, δεν αγγίζουν το βασικό επιχειρηματικό αντικείμενο και περιορίζονται στη μεταβολή των συμμετοχών. Στην περίπτωση αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της αεροπορικής εταιρίας, η ΞΙΦΙΑΣ Α.Ε. θα εξασφαλίσει τίμημα τουλάχιστον ίσο με τη συνολική επένδυση της στην Galaxy Airways.
6. Η εκκαθάριση των στοιχείων της δραστηριότητας που αφορούν τις τακτικές πτήσεις της Galaxy Airways και το δίκτυο πωλήσεων στο εξωτερικό και το εσωτερικό, έχει από καιρού ανατεθεί σε ορκωτούς λογιστές. Καθώς το πόρισμα των ορκωτών δεν έχει ολοκληρωθεί, δεν είναι δυνατό το κλείσιμο της χρήσης του 2000 και κατά συνέπεια τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία είναι αυτά που αφορούν την χρήση του 1999.
7. Για τους ίδιους ακριβώς λόγους (μη διαθέσιμα στοιχεία χρήσης 2000) δεν είναι δυνατή η παρουσίαση τρεχόντων βασικών οικονομικών στοιχείων της Galaxy Airways.
8. Στην περίπτωση που η Galaxy Airways παύσει τη δραστηριότητα της, για επιχειρησιακούς ή επιχειρηματικούς λόγους, και εφόσον δεν καταλήξουν θετικά οι διαγραφόμενες προοπτικές, η εταιρία θα προχωρήσει στην εκκαθάριση των στοιχείων της θυγατρικής. Ήδη όμως, το ποσό που η Galaxy Airways διεκδικεί, από την εκκαθάριση του μέρους που αφορά τη δραστηριότητα των τακτικών πτήσεων, είναι πολύ μεγαλύτερο από το ύψος της συμμετοχής της ΞΙΦΙΑΣ Α.Ε. στην αεροπορική εταιρία. Σε κάθε περίπτωση, η ΞΙΦΙΑΣ Α.Ε. χειρίζεται το θέμα της Galaxy Airways με τρόπο που κατ' ελάχιστον να μη ζημιώσει τη συνολική επιχειρηματική δραστηριότητα και να μην έχει επίπτωση στην αξία των μετοχών'.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024