Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΠιθανή άραγε η εξαγορά της easyJet από την FL Group;

Πιθανή άραγε η εξαγορά της easyJet από την FL Group;

Πάνω από 2,3 εκατομμύρια επιβάτες απέφυγαν την British Airways και την Air France-KLM για να ταξιδέψουν με την easyJet αυτό το χρόνο,αυξάνοντας τα κέρδη της εταιρίας κατά 20,5% και ανεβάζοντας […]

Πάνω από 2,3 εκατομμύρια επιβάτες απέφυγαν την British Airways και την Air France-KLM για να ταξιδέψουν με την easyJet αυτό το χρόνο,<...>αυξάνοντας τα κέρδη της εταιρίας κατά 20,5% και ανεβάζοντας τα σε 2,26 δισ. δολάρια τους 12 περασμένους μήνες.

Αναλυτές επί αεροπορικών θεμάτων σχολίασαν ότι η easyJet μπορεί να απορροφηθεί από την FL Group, την Ισλανδική εταιρία που έχει την Iceland Air. Η εταιρία με βάση το Ρέικιαβικ της Ισλανδίας, επιθυμούσε από πέρσι την απόκτηση της easyJet και κατάφερε να αποκτήσει μετοχικό μερίδιο της τάξης του 16,2%, τοποθετώντας την πίσω από τον κ. Στέλιο Χατζηϊωάννου με μερίδιο 16,5%.

Παρατηρητές είπαν ότι η εταιρία ετοιμάζεται να αποκρούσει μια πιθανή προσφορά από την FL, ενώ ο ιδρυτής της, κ. Στέλιος Χατζηϊωάννου, σε δηλώσεις του ανέφερε πως “δεν είναι κοντά στην πώληση της εταιρίας με καμία εταιρία”, παραδεχόμενος ωστόσο πως θα σκεφτόταν την πρόταση από την FL Group. Όπως δήλωσε ηλεκτρονικά στην εφημερίδα `The Independent` “ως ιδιοκτήτης του brand ενδιαφέρομαι για το ποιος θα είναι ο κάτοχος του, αλλά δεν έχω ακόμη αποφασίσει αν η πρόταση της FL group θα είναι καλή ή όχι”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024