Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΠροβλήματα παρουσιάζουν τα αεροσκάφη της Nortwest Airlines

Προβλήματα παρουσιάζουν τα αεροσκάφη της Nortwest Airlines

Προβλήματα κατά την προσγείωση του στο διεθνές αεροδρόμιο του Γκουάμ, στον Ειρηνικό Ωκεανό, παρουσίασε την Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2005,αεροσκάφος της εταιρίας Northwest Airlines. Οι επιβάτες, οι οποίοι ήταν περισσότεροι από […]

Προβλήματα κατά την προσγείωση του στο διεθνές αεροδρόμιο του Γκουάμ, στον Ειρηνικό Ωκεανό, παρουσίασε την Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2005,<...>αεροσκάφος της εταιρίας Northwest Airlines.

Οι επιβάτες, οι οποίοι ήταν περισσότεροι από 300, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν επειγόντως το αεροσκάφος, ενώ κατά την επιχείρηση εκκένωσης του 2 άτομα τραυματίστηκαν.

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος είχε μόλις φτάσει στο Γκουάμ, προερχόμενο από το αεροδρόμιο Ναρίτα της Ιαπωνίας, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα ακριβή προβλήματα, που παρουσίασε το αεροσκάφος κατά την προσγείωσή του.

Επίσης, σύμφωνα με τελευταίες ανακοινώσεις άλλα δύο τεχνικά προβλήματα παρουσιάστηκαν σε αεροσκάφη της ίδιας εταιρίας, η διεύθυνση της οποίας αποφάσισε να συνεχίσει τις πτήσεις παρά την απεργία που έχουν κηρύξει οι μηχανικοί.

Συγκεκριμένα, τέσσερα ελαστικά ενός Boeing 757 έσκασαν κατά την προσγείωσή του στο Ντιτρόιτ με αποτέλεσμα το αεροσκάφος να μην μπορέσει να φτάσει ως την είσοδο αποβίβασης των επιβατών. Από το ατύχημα δεν υπήρξαν τραυματισμοί μεταξύ των επιβατών. Η εταιρία απέκλεισε το ενδεχόμενο της δολιοφθοράς αλλά διέταξε τη διενέργεια ανάκρισης.

Λίγο αργότερα, ένα άλλο αεροσκάφος της ίδιας εταιρίας υποχρεώθηκε αμέσως μετά την απογείωσή του να επιστρέψει στο αεροδρόμιο του Ντιτρόιτ καθώς εμφανίστηκε καπνός στο πιλοτήριο. Το αεροσκάφος τύπου DC-9 προσγειώθηκε με ασφάλεια και όπως έγινε γνωστό υπήρξε πρόβλημα στον κλιματισμό.

Το συνδικάτο των μηχανικών της Northwest Airlines, το οποίο αριθμεί 5.400 εργαζόμενους, προκήρυξε απεργία από χθες μετά το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με την εταιρία που προωθεί περικοπές μισθών και μείωση του προσωπικού.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024