Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςSWISS: Βελτίωση λειτουργικών αποτελέσμάτων το α΄ τρίμηνο του 2011
Η SWISS δεν αναμένει αύξηση των αποδόσεων των ναύλων σύντομα

SWISS: Βελτίωση λειτουργικών αποτελέσμάτων το α΄ τρίμηνο του 2011

Η Swiss International Air Lines (Group) σημείωσε λειτουργικά κέρδη 16 εκατ. ελβετικά φράγκα για τους τρεις πρώτους μήνες του 2011. Το αποτέλεσμα αυτό είναι αρκετά βελτιωμένο σε σχέση με τα […]

Η Swiss International Air Lines (Group) σημείωσε λειτουργικά κέρδη 16 εκατ. ελβετικά φράγκα για τους τρεις πρώτους μήνες του 2011. Το αποτέλεσμα αυτό είναι<...> αρκετά βελτιωμένο σε σχέση με τα 10 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα λειτουργικές ζημίες που υπέστη για το α` τρίμηνο του προηγούμενου έτους, λόγω κυρίως της οικονομικής κρίσης. Το σύνολο των εσόδων από λειτουργικές δραστηριότητες για την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου του 2011 ανήλθαν σε 1.150 εκατ. ελβετικά φράγκα, 7% αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο. Η επιχείρηση αερομεταφοράς εμπορευμάτων της Swiss WorldCargo είχε ένα ικανοποιητικό πρώτο τρίμηνο.

Ενώ τα τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου είναι ενθαρρυντικά, το παρόν λειτουργικό περιβάλλον δημιουργεί ακόμη πολλές σοβαρές προκλήσεις. Η συνεχής ισχύς του ελβετικού φράγκου, η νέα άνοδος των τιμών των καυσίμων και οι χαμηλοί μέχρι σήμερα ναύλοι, επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τα αποτελέσματα των κέρδων της Swiss. Οι εξελίξεις στην Ιαπωνία και την Βόρεια Αφρική επηρέασαν επίσης αρνητικά το πρώτο τρίμηνο τις επιδόσεις της εταιρείας.

“Οι αντιξοότητες που αντιμετωπίζουμε έχουν αυξηθεί σημαντικά από την αρχή του έτους, και η τρέχουσα παγκόσμια αβεβαιότητα είναι πιθανόν να συνεχίσει να συμπιέζει την απόδοση της επιχείρησης μας για αρκετό καιρό ακόμα”, επιβεβαιώνει o CEO Harry Hohmeister. “Έχουμε, ωστόσο, λάβει πολλά μέτρα για να εξασφαλίσουμε ότι, παρά τις σημερινές προκλήσεις, μπορούμε να διατηρήσουμε τα λειτουργικά αποτελέσματα μας σε ευνοϊκά επίπεδα από του προηγούμενου έτους”.

Η SWISS δεν αναμένει αύξηση των αποδόσεων των ναύλων σύντομα, και προβλέπει περαιτέρω σημαντική αστάθεια στο μέτωπο της ζήτησης. Οι διακυμάνσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών και των τιμών των πρώτων υλών είναι επίσης πιθανόν να συνεχίσουν να επηρεάζουν αρνητικά την εταιρεία στο άμεσο μέλλον. Η αξιοσημείωτη αύξηση της ζήτησης στην Ελβετική αγορά για υπερατλαντικά ταξίδια και οι πρόσφατες εξελίξεις θετικής ανάπτυξης στη μεταφορά φορτίων δημιουργούν ένα καλό θεμέλιο για μια υγιή ανάπτυξη για το 2011 καθώς και για θετικά αποτελέσματα.

“Όμως η συνεχιζόμενη αστάθεια επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά πόσο ζωτικής σημασίας είναι να διατηρήσουμε την ευελιξία μας, την ευνοϊκή διάρθρωση του κόστους μας και την ικανότητά μας να ανταποκρινόμαστε γρήγορα στις μεταβολές και στις μεταβαλλόμενες συνθήκες”, προσθέτει ο CFO Marcel Klaus. “Και θα συνεχίσουμε να καλλιεργούμε αυτά τα κύρια στοιχεία του που επηρεάζουν την απόδοση της εταιρείας”.

Η SWISS για τους τρεις πρώτους μήνες του 2011, αύξησε τις διαθέσιμες θέσεις κατά 11,8% σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο, 9,7% για το ευρωπαϊκό δίκτυο και 12,9% για τις διηπειρωτικές γραμμές. Η εταιρεία μετέφερε 3,43 εκατ. επιβάτες το α` τρίμηνο του 2011, 5,9% αύξηση σε σχέση με τις 3,24 εκατ. της προηγούμενης περιόδου. Η πληρότητα θέσεων για το τρίμηνο ανήλθε σε 76,4%, κατά 1,9 ποσοστιαίες μονάδες μείωση στο 78,3% του Ιανουαρίου-Μαρτίου 2010. Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 36 956 πτήσεων, 7,1% πάνω από τις 34.495 από την ίδια περίοδο πέρυσι.

Η SWISS παρέλαβε δέκα A330 της Airbus-300 τον Ιανουάριο του 2011. Ο στόλος SWISS διευρύνθηκε περαιτέρω τον Μάρτιο με την άφιξη ενός άλλου νέου Α320 της Airbus, το 21ο της. Η Edelweiss Air, μέλος της Ομάδας της SWISS, γιόρτασε την 15η επέτειο από την ίδρυσή της με την προσθήκη ενός δεύτερου μεγάλων αποστάσεων A330 Airbus – ένα Α330-300 – στο στόλο της. Από τον Αύγουστο του 2011, το σύνολο του διηπειρωτικού στόλου της SWISS θα διαθέτει την νέα ανανεωμένη “Business Class”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024