Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΕπέκταση του Μετρό προς τον Πειραιά
Εκπόνηση μελέτης για την κατασκευή και Monorail

Επέκταση του Μετρό προς τον Πειραιά

Η νέα γραμμή του μετρό θα επεκταθεί προς τον Πειραιά από το σταθμό Χαϊδάρι, θα είναι μήκους 7,6 χλμ, και θα έχει 6 σύγχρονους σταθμούς.

Ανακηρύχθηκε από την εταιρεία Αττικό Μετρό προσωρινός μειοδότης για την κατασκευή της γραμμής επέκτασης του μετρό προς Πειραιά.

Η γραμμή θα επεκταθεί προς τον Πειραιά από το σταθμό Χαϊδάρι, θα είναι μήκους 7,6 χλμ, και θα έχει 6 σύγχρονους σταθμούς. Έτσι προβλέπεται ότι θα συνδέει το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας με το Αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” και προβλέπεται να εξυπηρετεί σε καθημερινή βάση 135.000 επιβάτες. Η λειτουργία της επέκτασης προβλέπεται σε χρονικό διάστημα 60 μηνών από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης του έργου.

Οι σταθμοί, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, θα είναι στην Αγία Βαρβάρα, στον Κορυδαλλό, στη Νίκαια, στα Μανιάτικα του Πειραιά, στο λιμάνι και στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά.

Τέλος, η Αττικό Μετρό ανέλαβε για λογαριασμό του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς την εκπόνηση μελέτης για την κατασκευή ενός σύγχρονου έργου. Περιμετρικά του λιμανιού Πειραιά αναμένεται να δημιουργηθεί Monorail, δηλαδή υπερυψωμένο μέσο σταθερής τροχιάς, που θα μεταφέρει δεκάδες επιβάτες καθημερινά. Το συγκεκριμένο δίκτυο θα έχει μήκος 5,5 χλμ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024