Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΗ Κίνα απαγόρευσε την ένταξη των αερομεταφορών στην ευρωπαϊκή αγορά δικαιωμάτων εκπομπής άνθρακα
"Άδικο εμπόδιο" χαρακτηρίζει το Πεκίνο το σχέδιο της ΕΕ

Η Κίνα απαγόρευσε την ένταξη των αερομεταφορών στην ευρωπαϊκή αγορά δικαιωμάτων εκπομπής άνθρακα

Η κυβέρνηση της Κίνας θα απαγορεύσει στις αεροπορικές εταιρείες της χώρας να συμμετάσχουν στο σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που υποχρεώνει τις αεροπορικές εταιρείες να πληρώνουν για τη ρύπανση των πτήσεων από και προς τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια.

Η κινεζική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύσει στις αεροπορικές εταιρείες της χώρας να συμμετάσχουν στο σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αναγκάζει τις αεροπορικές εταιρείες να πληρώνουν για τη ρύπανση των πτήσεων από και προς τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια και τους απαγορεύει να χρεώνουν τους επιβάτες επιπλέον εξαιτίας αυτού του μέτρου.

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το υπουργικό συμβούλιο, αναφέρει ότι οι κινεζικές αεροπορικές εταιρείες θα χρειαστούν έγκριση, εάν θέλουν να ενταχθούν στο σχέδιο της ΕΕ, το οποίο το Πεκίνο χαρακτηρίζει “άδικο εμπόδιο”.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, το Πεκίνο εμφανίζεται να σκληραίνει τη στάση του στο θέμα μια εβδομάδα πριν από τη διάσκεψη Κινέζων ηγετών με ηγέτες της ΕΕ, γεγονός που, όπως εκτιμά το Reuters, ενδεχομένως να οδηγήσει στην επιβολή περιορισμών στη χρήση αεροδρομίων της ΕΕ ή προστίμων εις βάρος των κινεζικών αεροπορικών εταιριών.

“Η κινεζική πλευρά θα εξετάσει επίσης το ενδεχόμενο λήψης των απαραίτητων μέτρων για την προστασία του κινεζικού κοινού και των επιχειρήσεων ανάλογα με τις εξελίξεις”, δήλωσε αξιωματούχος από την κινεζική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση που μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Ιανουαρίου, οι αερομεταφορές εντάχθηκαν στην ευρωπαϊκή αγορά δικαιωμάτων εκπομπής άνθρακα, γεγονός που αναγκάζει τις αεροπορικές εταιρείες να πληρώνουν για τη ρύπανση των πτήσεων από και προς τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια. Το μέτρο έχει στόχο τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, προκάλεσε όμως την αντίδραση πολλών χωρών εκτός της ΕΕ, οι οποίες υποστηρίζουν ότι ο φόρος άνθρακα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο.

Στη φωτογραφία, το διεθνές αεροδρόμιο του Πεκίνου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024