Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΆσκηση εκκένωσης στο Creta Maris Beach Resort
Ξενοδοχεία

Άσκηση εκκένωσης στο Creta Maris Beach Resort

Βάση σενάριου πραγματοποιήθηκε εκκένωση των χώρων του ξενοδοχείου Creta Maris Beach Resort από τους διαμένοντες και το προσωπικό, λόγω εκδήλωσης σεισμικής δόνησης μεταξύ Κρήτης και Σαντορίνης, της τάξης των 6,7 της κλίμακας Ρίχτερ.

Tο ξενοδοχείο Creta Maris Beach Resort, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές πραγματοποίησε χθες μία καθολική προσομοίωση εκκένωσης των χώρων του, λόγω σεισμού και επακόλουθης πρόκλησης τσουνάμι.  Βάση σενάριου πραγματοποιήθηκε εκκένωση των χώρων του ξενοδοχείου από τους διαμένοντες και το προσωπικό, λόγω εκδήλωσης σεισμικής δόνησης μεταξύ Κρήτης και Σαντορίνης, της τάξης των 6,7 της κλίμακας Ρίχτερ και επακόλουθης πρόκλησης τσουνάμι, το οποίο επρόκειτο να πλήξει τα παράλια της Κρήτης δέκα λεπτά μετά την στιγμή της σεισμικής δόνησης.

Η ανωτέρω άσκηση πραγματοποιήθηκε υπό την επίβλεψη του καθηγητή του Τμήματος Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος, του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών, κ. Ευθύμιου Λέκκα.

Η άσκηση εκκένωσης του ξενοδοχείου διήρκησε συνολικά 20 λεπτά.

Σκοπός της άσκησης ήταν η διασφάλιση της άρτιας οργάνωσης της ομάδας του ξενοδοχείου και συνεπώς η ασφάλεια των πελατών και του προσωπικού σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Η επιτυχία της άσκησης γεμίζει ικανοποίηση τα μέλη του Creta Maris Beach Resort και συνιστά λαμπρό παράδειγμα προς μίμηση για άλλες ξενοδοχειακές μονάδες, δεδομένου ότι ανάλογη ενέργεια δεν έχει σημειωθεί ξανά στο παρελθόν στην περιοχή της Κρήτης.

Το Creta Maris Beach Resort ανήκει στον Όμιλο Επιχειρήσεων Μεταξά και λειτουργεί από το 1975. Έχει δυναμικότητα 676 δωμάτια, σουίτες και bungalows, 6 εστιατόρια, 7 μπαρ, 7 πισίνες, γυμναστήριο, Spa, Children’s Club, και πολλούς χώρους για εξωτερικές και εσωτερικές δραστηριότητες για παιδιά και ενήλικες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024