Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΣχολέςΟ Νίκος Σκουλάς και ο Στέργιος Μούργκος στα ινία της Trinity International Hospitality Studies

Ο Νίκος Σκουλάς και ο Στέργιος Μούργκος στα ινία της Trinity International Hospitality Studies

O κ. Νίκος Σκουλάς, τ. Υπουργός Τουρισμού, ανέλαβε πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Διεθνών Τουριστικών Σπουδών Trinity International Hospitality Studies, που από φέτος τον Οκτώβριο ξεκινά την λειτουργία του στο τουριστικό […]

O κ. Νίκος Σκουλάς, τ. Υπουργός Τουρισμού, ανέλαβε πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Διεθνών Τουριστικών<...> Σπουδών Trinity International Hospitality Studies, που από φέτος τον Οκτώβριο ξεκινά την λειτουργία του στο τουριστικό συγκρότημα του Terra Maris της ξενοδοχειακής αλυσίδας Maris Ηotels, στο Λιμένα Χερσονήσου.

Παράλληλα, αντιπρόεδρος και Chief Academic Officer του εκπαιδευτικού ιδρύματος αναλαμβάνει ο επί πολλά χρόνια καθηγητής στο City University της Νέας Υόρκης Δρας Στέργιος Μούργκος.

Οι αναμφισβήτητες γνώσεις και η εμπειρία του κ. Σκουλά στο χώρο του τουρισμού θα ενισχύσουν την αποστολή της Trinity International Hospitality Studies να ανταποκρίνεται με ευαισθησία και συνέπεια στις ανάγκες της τουριστικής αγοράς για υψηλής στάθμης επαγγελματικά στελέχη. Από την άλλη πλευρά, το πλούσιο σε διδασκαλία βιογραφικό του Δρα Μούργκου `εγγυάται` την επιτυχία της σχολής. Ο Δρας Μούργκος έχει διατελέσει υπότροφος του Ιδρύματος Fulbright, έχει πάρει M.Sc σε Human Resource Management and Industrial Relations από το London School of Economics, Μ.Α. σε Economics και Ph. D. σε Quantitative Economics από το Νew York Univirsity. Στη λαμπρή καριέρα του ως ακαδημαϊκός έχει, μεταξύ άλλων, διδάξει στο Fordham University της Νέας Υόρκης και έχει διατελέσει επί δεκαετία Αντιπρόεδρος και Επιστημονικός Διευθυντής στο Campus Arts & Sciences College των Αθηνών. Παράλληλα, επιτυχημένη υπήρξε και η θητεία του ως Διευθυντής Δυτικού Ημισφαιρίου του γραφείου ΕΟΤ στη Νέα Υόρκη.

Σχολιάζοντας την ανάληψη της προεδρίας του διοικητικού συμβουλίου της σχολής ο κ. Νίκος Σκουλάς τόνισε ότι “Η δημιουργία εξειδικευμένων στελεχών με υψηλής ποιότητας εκπαίδευση αποτελεί κρίσιμο παράγοντα επιβίωσης του ελληνικού, αλλά και διεθνούς τουρισμού, υπό τις παρούσες συνθήκες του έντονου διεθνούς ανταγωνισμού. Σε αυτή την κρίσιμη καμπή ξεκινάει τη λειτουργία της η Trinity International Hospitality Studies, στόχος της οποίας είναι η άριστη εκπαίδευση επαγγελματικών στελεχών με τουριστική και ξενοδοχειακή κουλτούρα. Η επιτυχία της σχολής, η οποία φιλοδοξεί να είναι ένα από τα καλύτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα στον τομέα του τουρισμού σε ευρωπαϊκό επίπεδο, εξασφαλίζεται και από τη συνεργασία με τον κορυφαίο επιστήμονα και καθηγητή με πολυετή επιτυχή παρουσία στην οργάνωση και λειτουργία πανεπιστημιακών ιδρυμάτων Δρα Σ. Μούργκο, ο οποίος αναλαμβάνει την Επιστημονική Διεύθυνση. Προς αυτή την κατεύθυνση θα συμβάλει περαιτέρω η εφαρμογή του αμερικανικού Συστήματος Σπουδών (credits).

H Trinity International Hospitality Studies δεν είναι μια ακόμα Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων καθώς η ακαδημαϊκή εκπαίδευση συμπληρώνεται ιδανικά από βιωματική εμπειρία, αφού οι σπουδαστές διαμένουν και διδάσκονται στο πολυτελές συνεδριακό ξενοδοχείο Terra Maris, γεγονός που είναι μοναδικό στον ευρωπαϊκό χώρο, ενώ κάθε χρόνο η τρίμηνη πρακτική εξάσκηση των σπουδαστών πραγματοποιείται στα ξενοδοχεία Maris και άλλα συμβαλλόμενα ξενοδοχεία, πλήρως αμειβόμενη και με ένσημα. Ένα άλλο γεγονός που θεωρώ πολύ σημαντικό είναι, ότι η σχολή φροντίζει τα “παιδιά” της και μετά. Εκτός από την επαγγελματική συνεργασία που προσφέρεται στους απόφοιτους από τον όμιλο των Maris Hotels, το γεγονός ότι η Trinity International Hospitality Studies είναι το μοναδικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα στη χώρα μας και από τα ελάχιστα στην Ευρώπη που διαθέτει εξειδικευμένες σπουδές στο Convention & Event Management, οδήγησε στη συνεργασία με το Σύνδεσμο Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων, τα μέλη του οποίου θα απορροφούν τους απόφοιτους του συγκεκριμένου τμήματος. Παράλληλος στόχος είναι και η πιστοποίηση των τίτλων σπουδών στο Συνεδριακό Μάνατζμεντ από το ΣΕΠΟΣ και τον ΕFAPCO (European Federation of the Associations of Professional Congress Organisers)”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024