Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΑπαγορεύτηκε στις Κουρδικές Αερογραμμές να διέρχονται από τον εναέριο χώρο της Τουρκίας

Απαγορεύτηκε στις Κουρδικές Αερογραμμές να διέρχονται από τον εναέριο χώρο της Τουρκίας

Λόγοι ασφαλείας, λόγοι που αφορούν στις ασφαλιστικές εταιρίες των αεροπορικών γραμμών, καθώς και λόγοι, που αφορούν στην Κεντρική Διοίκηση του Ιράκ, οδήγησαν την Κυβέρνηση της Aγκυρας να αρνηθεί στους Κούρδους […]

Λόγοι ασφαλείας, λόγοι που αφορούν στις ασφαλιστικές εταιρίες των αεροπορικών γραμμών, καθώς και λόγοι, που αφορούν στην<...> Κεντρική Διοίκηση του Ιράκ, οδήγησαν την Κυβέρνηση της Aγκυρας να αρνηθεί στους Κούρδους ηγέτες κ. Τζαλάλ Ταλαμπανί και κ. Νετσιρβάν Μπαρζανί τη διάθεση του τουρκικού εναέριου χώρου για τις “Κουρδικές Αερογραμμές”, υπογραμμίζοντας ότι “δεν πρόκειται να αποδυναμώσουμε την ιρακινή Κεντρική Διοίκηση”.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα “Γενί Σαφάκ”, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών δεν επέτρεψε να διατεθεί ο τουρκικός εναέριος χώρος σε πτήσεις προς την Τουρκία και προς τη Δύση, κουρδικών αεροσκαφών τα οποία θα απογειώνονται από το αεροδρόμιο της Σουλεϋμανία, την κατασκευή του οποίου έχει αναλάβει όμιλος τουρκικών εταιριών.

Όσον αφορά στους λόγους ασφαλείας, που επικαλέστηκε η Aγκυρα για την μη πραγματοποίηση αυτών των πτήσεων, δήλωσε μέσω εκπροσώπου της ότι “η ασφάλεια και η σταθερότητα δεν έχουν εμπεδωθεί, ακόμη, πλήρως στο Ιράκ και όσο συνεχίζεται η αστάθεια τα αεροσκάφη ή οι επιβάτες τους θα διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο”.

Ακόμα, σχετικά με το θέμα των ασφαλιστικών εταιριών, η Aγκυρα δήλωσε ότι “δεν προχωρούν σε ασφαλιστικά συμβόλαια, που αφορούν περιοχή, την οποία θεωρούν ως μεγάλου κινδύνου και για το λόγο αυτό τα αεροπορικά δρομολόγια π.χ. μεταξύ Αμμάν και Βαγδάτης κοστίζουν περίπου 1300 δολάρια και είναι μεταξύ των ακριβότερων αεροπορικών δρομολογίων”.

Τέλος για τους λόγους, που αφορούν στην Κεντρική Διοίκηση του Ιράκ, ο εκπρόσωπος της Τουρκικής Κυβέρνησης δήλωσε ότι “η Τουρκία όταν εμπεδωθεί η σταθερότητα στο Ιράκ θα επιτρέψει τη διεξαγωγή αεροπορικών δρομολογίων των Τουρκικών Αερογραμμών προς και από τη Βαγδάτη. Όσο καιρό η Βαγδάτη θα θεωρείται κεντρικός σταθμός, θα διατεθεί αεροδιάδρομος σε πτήσεις αεροσκαφών με τις οποίες θα εξασφαλίζεται η επικοινωνία του Ιράκ με τη Δύση. Όμως, η Aγκυρα δεν πρόκειται να επιτρέψει τη διάθεση αεροδιαδρόμου σε πτήσεις οι οποίες θα έχουν ως κέντρο κάποια άλλη πόλη πλην της Βαγδάτης, όπως η Σουλεϋμανία.

Μετά τις συνομιλίες στην Aγκυρα, ο εκπρόσωπος του ιρακινού Κουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος, κ. Νετσιρβάν Μπαρζανί, διέγραψε μια `αισιόδοξη` εικόνα, τονίζοντας ότι “είχε συνομιλίες με εκπροσώπους ορισμένων ιδιωτικών αεροπορικών εταιριών και ότι εντός διμήνου περίπου, πρόκειται να αρχίσει η εκτέλεση δρομολογίων charter”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024