Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΑυξάνεται ο αριθμός των Ελλήνων που επισκέπτονται την Κύπρο

Αυξάνεται ο αριθμός των Ελλήνων που επισκέπτονται την Κύπρο

Ρεκόρ αφίξεων έχει καταγραφεί στις αφίξεις των Ελλήνων τουριστών στην Κύπρο για φέτος σύμφωνα με τον διευθυντή του γραφείου του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού στην Ελλάδα, ΚΟΤ, Γιώργου Ιωαννίδη, και τις δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της 69ης ΔΕΘ…

Ρεκόρ αφίξεων έχει καταγραφεί στις αφίξεις των Ελλήνων τουριστών στην Κύπρο για φέτος σύμφωνα με τον διευθυντή του γραφείου του<...> Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού στην Ελλάδα, ΚΟΤ, Γιώργου Ιωαννίδη, και τις δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της 69ης ΔΕΘ, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά ότι η αύξηση είναι “εξαιτίας της απελευθέρωσης των πτήσεων και της σύνδεσης της μεγαλονήσου με την Ελλάδα, με συχνότητα … λεωφορειακής γραμμής”.

Συγκεκριμένα, οι Έλληνες που επισκέπτονται το νησί έχουν παρουσιάσει αύξηση της τάξης του 35% έως και 40%, ενώ εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τους 150.000, έναντι 110.000 πέρυσι. Στο μεταξύ, σε απόλυτους αριθμούς, ο αεροπορικός εξερχόμενος τουρισμός από την Ελλάδα, σε ετήσια βάση, υπολογίζεται σε 700.000 ανθρώπους ετησίως.

Όπως τόνισε ο κ. Ιωαννίδης, η Κύπρος έχει γίνει πλέον ανταγωνιστικός προορισμός σε σχέση με τα ελληνικά νησιά, ιδιαίτερα μάλιστα από την 1η Μαΐου, οπότε και η Ελλάδα συνδέθηκε με την Μεγαλόνησο από άλλες δύο αεροπορικές εταιρίες, την Aegean Airlines και την ΗΛΙΟΣ, που είναι μια μικρή αεροπορική κυπριακή εταιρία. Συνολικά, πραγματοποιούνται 15 δρομολόγια καθημερινά από την Αθήνα και με τις τέσσερις αεροπορικές εταιρίες, δύο από τη Θεσσαλονίκη και τρεις την εβδομάδα από το Ηράκλειο, για τη Λάρνακα.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Ιωαννίδης, κατά την περασμένη εβδομάδα, οριστικοποιήθηκε η απόφαση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, βάσει της οποίας επιδοτούνται 3.000 δικαιούχοι του, προκειμένου να επισκεφθούν την Κύπρο.

Η επιδότηση αφορά στην εξασφάλιση του αεροπορικού εισιτηρίου του δικαιούχου και η προοπτική είναι οι πρώτοι εκδρομείς να αφιχθούν στην Μεγαλόνησο τον Οκτώβριο με Δεκέμβριο. “Στόχος είναι να επιτύχει η συγκεκριμένη προσπάθεια, ώστε το 2005 να διπλασιαστεί ο αριθμός των επισκεπτών, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Ιωαννίδης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024