Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΣε ανοδική πορεία η ταξιδιωτική αγορά του γκολφ
International Golf Travel Market

Σε ανοδική πορεία η ταξιδιωτική αγορά του γκολφ

Σημαντικά αυξημένη παρουσιάζεται τα τελευταία χρόνια η ζήτηση πακέτων διακοπών, που συνδυάζουν το γκολφ με τον τουρισμό, όπως κατέδειξε το Golf Benchmark Report 2006: Σήμερα υπάρχουν περισσότεροι από 57 εκατ. […]

Σημαντικά αυξημένη παρουσιάζεται τα τελευταία χρόνια η ζήτηση πακέτων διακοπών, που συνδυάζουν το γκολφ με τον τουρισμό, όπως κατέδειξε το Golf Benchmark Report 2006: Σήμερα υπάρχουν περισσότεροι από 57 εκατ. γκόλφερς<...>και περισσότερες από 31.000 σειρές μαθημάτων για γκολφ παγκοσμίως.

Η ταξιδιωτική αγορά για το γκολφ εκτιμάται πως θα μεγαλώσει κι άλλο τα επόμενα δέκα χρόνια, λαμβάνοντας υπόψιν την αυξημένη προσδοκώμενη διάρκεια ζωής, τις βελτιωμένες και φθηνότερες αερομεταφορές, τον πιο υγιή τρόπο ζωής, την αύξηση εισοδήματος, αλλά και την κάλυψη των media σε θέματα σχετικά με το γκολφ, κυρίως σε χώρες με αναδυόμενες οικονομίες.

Δεδομένου του δυναμικού και ανταγωνιστικού περιβάλλοντος, στο οποίο η ταξιδιωτική αγορά του γκολφ ευδοκιμεί, η Reed Travel Exhibitions διοργάνωσε το 1998 την πρώτη έκθεση International Golf Travel Market (IGTM) στη Φλώριντα. Από τότε η έκθεση έχει καθιερωθεί στη ταξιδιωτική βιομηχανία του γκολφ, ενώ η 10η επέτειος της έκθεσης (3-6 Δεκεμβρίου 2007) θα εορταστεί αναλόγως στο Κανκούν του Μεξικού, όπου και θα διεξαχθεί.

Τα τελευταία δέκα χρόνια, οι εκθέτες της IGTM έχουν τριπλασιαστεί σε αριθμό, αφού από 131 εκθέτες από 16 χώρες έχουν ανέλθει σε 392 από 55 χώρες. Για την φετινή έκθεση έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή περισσότεροι από 300 προμηθευτές προιόντων σχετικά με το γκόλφ από 55 χώρες, ενώ περισσότεροι από 200 αγοραστές αναμένονται από τον Καναδά, τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, την Νότια Αφρική, όταν και η παρουσία της ευρωπαϊκής αγοράς θα είναι σημαντικά ενισχυμένη.

Ενδεικτικά, μεταξύ των εκθετών περιλαμβάνονται: Playa Mujeres Golf Club και Questro Golf (Μεξικό), Abu Dhabi Golf Club, The Montgomerie (Ντουμπάι), Mission Hills Golf Club (Κίνα), Kenya Tourist Board, Carton House (Ιρλανδία) και Argentina Golf Experience By Tvardek, ενώ οι αντιπροσωπείες από την Ευρώπη προέρχονται από την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ιρλανδία – Σκωτία και την Ιταλία.

Μάλιστα τον τελευταίο μήνα αρκετοί προορισμοί ανακοίνωσαν την συμμετοχή τους ως εκθέτες για πρώτη φορά στην IGTM, μεταξύ των οποίων είναι ο Παναμάς, το Πουέρτο Ρίκο, η Ινδονησία και η Νέα Ζηλανδία. Παράλληλα, θα υπάρξουν και 32 νέες συμμετοχές επιχειρήσεων και οργανισμών με δικό τους περίπτερο, μερικές από τις οποίες είναι των: Sawgrass Marriott, Doral Resort (Φλώριντα), Mississippi, Fairmont Mayakoba (Μεξικό), Panama Tourist Board, Coco Golf & Country Club (Πουέρτο Ρίκο) και Andean Origins (Περού).

Όπως σχολίασε ο κ. Mark Walsh, Group Exhibition Director της Reed Travel Exhibitions: “Μετά από μια δεκαετία η έκθεση συνεχίζει να ενισχύει την παρουσία της δυναμικά. Το σημαντικότερο επίτευγμα της IGTM είναι το γεγονός ότι καταφέρνει και συγκεντρώνει περισσότερους από 1.000 επαγγελματίες του τουρισμού γκλολφ κάτω από την ίδια στέγη, με στόχο την ενίσχυση των συνεργασιών, αλλά και την ανίχνευση νέων αγορών. Ο παγκόσμιος χαρακτήρας της έκθεσης είναι φέτος περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά εμφανής, αφού οι συμμετοχές από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Νότια Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία, αλλά και την Αφρική είναι σημαντικά αυξημένες”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024