Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΣτο συνεδριακό τουρισμό στοχεύει η 21η Philoxenia

Στο συνεδριακό τουρισμό στοχεύει η 21η Philoxenia

Η ποιοτική αναβάθμιση του ελληνικού τουρισμού και η εκτίναξή του στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης, αποτελούν στόχους της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Philoxenia…

Η ποιοτική αναβάθμιση του ελληνικού τουρισμού και η εκτίναξή του στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης, αποτελούν<...>στόχους της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Philoxenia.

Η 21η Philoxenia, που διοργανώνει η Helexpo, σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Τ. και υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 6 Νοεμβρίου, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Σε ένα εκθεσιακό χώρο 20.000 τ.μ. θα προβληθούν ξένες κρατικές συμμετοχές, ξενοδοχεία, τουριστικά γραφεία, αεροπορικές και ναυτιλιακές εταιρίες, επιχειρήσεις ξενοδοχειακού εξοπλισμού και ο ειδικός τύπος. Η φετινή διοργάνωση, ανάμεσα σε μια σειρά καινοτομίες, αποκτά θεματικό χαρακτήρα και είναι αφιερωμένη στο συνεδριακό τουρισμό.

Η Philoxenia, στην πολυετή πορεία της, αποτελεί έναν από τους κύριους άξονες στήριξης, ανάπτυξης και προώθησης της εθνικής τουριστικής πολιτικής, συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση των εμπλεκόμενων με τον τουρισμό φορέων και επιχειρήσεων και δίνει απαντήσεις για τις σύγχρονες μορφές οργάνωσης και αναβάθμισης του τουρισμού.

Αποτελεί αναμφισβήτητα σημείο παγκόσμιας τουριστικής αναφοράς, μια μεγάλη εκθεσιακή τουριστική αγορά, παρατηρητήριο των τάσεων και των εξελίξεων της τουριστικής βιομηχανίας, καθώς και forum επιχειρηματικών συναντήσεων και αποφάσεων διεθνούς εμβέλειας.

Η φετινή διοργάνωση στοχεύει να σηματοδοτήσει την έναρξη μιας καινούργιας περιόδου ποιότητας και ελκυστικότητας για τον Τουρισμό, μια παγκόσμια τουριστική αγορά νέων συνεργασιών, νέων σχεδίων, νέων προϊόντων, νέων επενδύσεων και νέων πολιτικών. Στο πλαίσιο της έκθεσης, θα πραγματοποιηθούν σημαντικές παράλληλες εκδηλώσεις και πολλές καινοτόμες δράσεις, όπως το ExpoPartenariat, με προκαθορισμένα ραντεβού μεταξύ εκθετών και επισκεπτών, ενώ για τη διευκόλυνση των εμπορικών συναντήσεων και συνεργασιών θα προσκληθούν και επιλεγμένοι εμπορικοί επισκέπτες από το εξωτερικό και κυρίως από το δίκτυο των Ηelexpo Countries, με κάλυψη από τη Helexpo των εξόδων μεταφοράς και διαμονής τους.

Φέτος, επιπρόσθετα, η Philoxenia, για την καλύτερη προβολή και προετοιμασία της έκθεσης, `ταξίδεψε` σε μεγάλες τουριστικές αγορές του εσωτερικού, όπως στη Ρόδο, την Κρήτη, τη Θράκη, την Κέρκυρα κ.α., καθώς και στο εξωτερικό. Μαζί με τον Ε.Ο.Τ. συμμετείχε σε όλες τις διεθνείς εκθέσεις τουρισμού, που πραγματοποιήθηκαν κατά το πρώτο εξάμηνο και συγκεκριμένα, στις εκθέσεις του Βερολίνου, της Βουδαπέστης, της Μόσχας, της Φραγκφούρτης, ενώ θα συμμετάσχει και στην έκθεση του Λονδίνου.

Η φετινή διοργάνωση, βασιζόμενη στην πολυετή δυναμική παρουσία της στο εκθεσιακό γίγνεσθαι και στα στοιχεία του νέου σχεδιασμού της Helexpo, επιχειρεί να βελτιώσει τα μεγέθη, την επισκεψιμότητα και την εμβέλειά της.

Σημειώνεται ότι η περσινή διοργάνωση δέχθηκε 16.125 επισκέπτες, έναντι 15.020, της προηγούμενης, ενώ αυξημένος καταγράφηκε και ο αριθμός των εμπορικών επισκεπτών της έκθεσης, και ιδίως των ξένων, οι οποίοι σημείωσαν αύξηση κατά 140% περίπου, (891 έναντι 373 το 2003), και προέρχονταν από 13 χώρες και συγκεκριμένα την Αίγυπτο, το Βέλγιο, τη Βουλγαρία, την Ινδία, το Ισραήλ, την Ιταλία, την Κύπρο, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Ρουμανία, τη Σερβία – Μαυροβούνιο, την Τουρκία, την Τυνησία και την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Η περσινή διοργάνωση, κατά γενική ομολογία, κατάφερε να κάνει ένα ποιοτικό άλμα, πάνω στο οποίο η νέα διοίκηση κτίζει τη μελλοντική πορεία ενός θεσμού συνυφασμένου με την εξέλιξη του τουρισμού στην πατρίδα μας, αλλά και σ` όλο τον κόσμο, με στόχο την πραγματοποίηση το 2005 και στο εξής, μιας πραγματικά παγκόσμιας Τουριστικής Έκθεσης.

Να υπενθυμιστεί ότι η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Philoxenia, κατά τις δύο πρώτες ημέρες της λειτουργίας της (3 και 4 Νοεμβρίου), είναι ανοικτή μόνο για τους εμπορικούς επισκέπτες, ενώ το Σαββατοκύριακο (5 και 6 Νοεμβρίου), ανοίγει τις πύλες της και για το ευρύ κοινό.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024