Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΛοιπές μορφέςΆρχισε η υλοποίηση του μεγαλύτερου γκολφ στην Ελλάδα

Άρχισε η υλοποίηση του μεγαλύτερου γκολφ στην Ελλάδα

Με την τελετή θεμελίωσης του γηπέδου Γκολφ της εταιρίας “Κρητικά Γκολφ ΑΕ”, που πραγματοποιήθηκε χθες στη Χερσόνησο Κρήτης, ξεκινά η υλοποίηση ενός από τα σημαντικότερα έργα τουριστικής υποδομής της Κρήτης. […]

Με την τελετή θεμελίωσης του γηπέδου Γκολφ της εταιρίας "Κρητικά Γκολφ ΑΕ", που πραγματοποιήθηκε χθες στη Χερσόνησο Κρήτης, ξεκινά η υλοποίηση<...> ενός από τα σημαντικότερα έργα τουριστικής υποδομής της Κρήτης.

Το έργο θεμελιώθηκε από τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Διοίκησης κ. Σταύρο Καμπέλη. Πρόκειται για το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο γήπεδο γκολφ στην Ελλάδα. Η δημιουργία του θα συντελέσει στον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος του νησιού, στη βελτίωση των προσφερομένων υπηρεσιών και θα συμβάλλει στην άμβλυνση της εποχικότητας της τουριστικής ζήτησης, και την προσέλκυση υψηλού οικονομικού επιπέδου τουριστών.

Το έργο, θα κατασκευαστεί στη Χερσόνησο, σε απόσταση μόλις 20 χιλιομέτρων από το Διεθνές Αεροδρόμιο Ηρακλείου, από την εταιρία Εργοκάτ ΑΕ και πρόκειται να λειτουργήσει την άνοιξη του 2003. Το γήπεδο, το οποίο θα έχει 18 διαδρομές (οπές) και θα καταλαμβάνει συνολική έκταση 720 στρεμμάτων, είναι τύπου "Desert Golf", (δηλ. σε φυσικό περιβάλλον) σχεδιασμένο σε διεθνή πρότυπα της PGA – Golf Management, ώστε να πληροί τις υψηλότερες προδιαγραφές και απαιτήσεις των golfers και να είναι κατάλληλο για τη διεξαγωγή διεθνών τουρνούα. Θα διαθέτει ένα driving range με 38 θέσεις παικτών και σύγχρονη Ακαδημία Γκολφ με greens -που προβλέπονται για εξάσκηση καθώς και χώρο για μικρά παιχνίδια. Κάθε οπή θα έχει 4 σετ από tees, έτσι ώστε προκαλεί το ενδιαφέρον των παικτών όλων των επιπέδων.

Ο σχεδιασμός του έγινε από βρετανούς αρχιτέκτονες γηπέδων γκολφ της PGA, με υπεύθυνο σχεδιασμού τον κ. Bob Hunt.

O κ. Μιχαήλ Π. Βρανάς, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος της Κρητικά Γκολφ ΑΕ, στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της τελετής θεμελίωσης ανέφερε ότι το άθλημα του γκολφ, είναι ένα από τα πιο ουσιώδη στοιχεία της τουριστικής υποδομής μιας χώρας, αφού παλιότερα ανήκε μεν αποκλειστικά στον χώρο των πολύ πλουσίων και αποτεινόταν σε περιορισμένο αριθμό αθλητών, την τελευταία 10ετία όμως έχει πάρει μαζικές διαστάσεις.

Χαρακτηριστικό είναι, τόνισε ο κ. Βρανάς, ότι στο μεσογειακό χώρο εκτός από τις αναπτυγμένες ακτές της Ιταλίας, Γαλλίας, Ισπανίας και Πορτογαλίας, όπου υπάρχουν εκατοντάδες γήπεδα γκολφ, έχουν προχωρήσει σημαντικά και οι γειτονικές μας υπό ανάπτυξη χώρες Τουρκία, Αίγυπτος και Τυνησία, που την τελευταία 5ετία έχουν κατασκευάσει αντίστοιχα 10, 8 και 6 γήπεδα γκόλφ υψηλών διεθνών προδιαγραφών.

Ο κ. Βρανάς, αφού υπογράμμισε ότι το γκόλφ στη Χερσόνησο έτυχε ιδιαίτερης προσοχής από την κυβέρνηση που το επιδοτεί με το 40% του κόστους κατασκευής του, επεσήμανε ότι με την έναρξη λειτουργίας του υπάρχει σαφής προοπτική για παράταση της τουριστικής σεζόν της Κρήτης και είναι σίγουρο ότι θα συντελέσει σημαντικά στην άνοδο του ποιοτικού τουρισμού με τη συρροή τουριστών υψηλότερης οικονομικής στάθμης.

Παράλληλα πιστεύουμε, είπε ο πρόεδρος της Κρητικά Γκολφ ΑΕ, ότι η δημιουργία του θα αποτελέσει έναυσμα για την κατασκευή και των άλλων 8 περίπου γηπέδων γκολφ, που χρειάζεται το νησί μας. Καταλήγοντας, ο κ. Βρανάς δεσμεύτηκε ότι το γκόλφ θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει τον Μάρτιο του 2003.

Ο κ. Bob Hunt, αρχιτέκτων γκολφ και διευθύνων σύμβουλος της PGA-Golf Management, αναφερόμενος στην κατασκευή του γηπέδου γκολφ, την οποία χαρακτήρισε ως ένα από τα πλέον σημαντικά έργα στο χώρο του ελληνικού τουρισμού τα τελευταία χρόνια, είπε ότι το γήπεδο θα είναι ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης και θα κατασκευαστεί με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες. Το γκολφ αυτό, σημείωσε ο κ. Hunt, θεωρείται προνομιακό διότι κατασκευάζεται σε ημιορεινή έκταση, ανήκει, δηλαδή, σύμφωνα με τη διεθνή ορολογία, στα Desert Golf, τα οποία είναι περιζήτητα από τους αθλητές.

Ο κ. Hunt τόνισε, επίσης, ότι όταν πριν τρία χρόνια η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε τη μεγάλη βοήθεια που δεσμευόταν να δώσει στους επενδυτές για γήπεδα του γκολφ, η παγκόσμια βιομηχανία του γκολφ περίμενε μια συρροή νέων γηπέδων στην Ελλάδα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Δυστυχώς, από τότε το μόνο επιχειρηματικό σχέδιο γκολφ που προωθήθηκε είναι αυτό του οποίου σήμερα ξεκινά η κατασκευή. Ο κ. Hunt επεσήμανε, ακόμα, ότι το γκολφ είναι το άθλημα με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη παγκοσμίως -με πάνω από 30.000 γήπεδα και περίπου 50.000.000 αθλητές- και ότι στην τελευταία τριετία κατασκευάστηκαν ή είναι υπό κατασκευή 20 νέα γήπεδα γκολφ στην Ισπανία και 20 στη Πορτογαλία.

Να σημειωθεί ότι η σύμβαση κατασκευής του γηπέδου υπογράφτηκε από τις εταιρίες Κρητικά Γκολφ ΑΕ και Εργοκάτ ΑΕ στις 21 Μαίου 2001 και η υλοποίηση του έργου άρχισε άμεσα και με γοργούς ρυθμούς. Πρόεδρος – διευθύνων σύμβουλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας Κρητικά Γκολφ ΑΕ, η οποία ιδρύθηκε στις 11/08/1997 με σκοπό τη δημιουργία εγκαταστάσεων Γκολφ, είναι ο κ. Βρανάς Μιχάλης, αντιπρόεδρος ο κ. Δοξαστάκης Ζαχαρίας, διευθύνων σύμβουλος ο κ. Μεταξάς Ανδρέας και μέλη οι κ. Φουντουλάκης Μανώλης, Μαντωνανάκης Κώστας, Τζιράκης Μιχάλης, Σμπώκος Γιώργος, Λεονταράκης Στέλιος, Στεφανάκης Νίκος, Μουντράκης Θέμις, Μουντράκης Ιωάννης και Βασιλάκης Θεόδωρος.

Στην τελετή θεμελίωσης του γηπέδου γκολφ παρέστησαν βουλευτές του νομού Ηρακλείου, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, της Ελληνικής Αστυνομίας, σημαντικοί επιχειρηματίες του τόπου και άλλοι.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024