Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕυρωπαϊκή ΈνωσηΠροστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς ζητά ο ευρωβουλευτής Μανώλης Μαυρομμάτης

Προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς ζητά ο ευρωβουλευτής Μανώλης Μαυρομμάτης

Την σύσταση επιτροπής με αντικείμενο την μελέτη και το χαρακτηρισμό μνημείων και παραδοσιακών οικισμών της ευρωπαϊκής κληρονομιάς για τον “πολιτισμό και την ιστορία των εθνών της Ευρωπαϊκής Ένωσης” ζητά με […]

Την σύσταση επιτροπής με αντικείμενο την μελέτη και το χαρακτηρισμό μνημείων και παραδοσιακών οικισμών της ευρωπαϊκής κληρονομιάς για<...> τον “πολιτισμό και την ιστορία των εθνών της Ευρωπαϊκής Ένωσης” ζητά με ερώτηση του στη Επιτροπή ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μανώλης Μαυρομμάτης.

Παράλληλα, τονίζεται στη γραπτή ερώτηση “κατά πόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει σκοπό να υποχρεώσει τα κράτη μέλη της να καταγράψουν τον αρχαιολογικό και ιστορικό τους πλούτο ώστε με την περαιτέρω οικονομική και επιστημονική στήριξη της Επιτροπής τα στοιχεία, που θα προκύψουν, ν` αποτελέσουν και να γίνουν κτήμα των νεότερων γενεών όχι μόνο της Ευρώπης, αλλά και ολόκληρης της υφηλίου”.

Αφορμή για τη σχετική ερώτηση του κ. Μανώλη Μαυρομμάτη στάθηκαν πρόσφατα περιστατικά και καταγγελίες πολιτικών, καθώς επίσης και ευρωπαϊκών πολιτιστικών οργανώσεων, στις οποίες τονίζεται “η εγκατάλειψη, η λεηλασία και η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζονται και δεν προστατεύονται τα μνημεία, οι αρχαιολογικοί χώροι και οι παραδοσιακοί οικισμοί”. Για τους τελευταίους μάλιστα τονίζεται “η ανάγκη όχι μόνο προστασίας με αναπαλαίωση και συντήρηση, αλλά και η τουριστική αξιοποίηση τους από τις περιφερειακές ιδιαίτερα ζώνες εγκαταλελειμμένων περιοχών, στα πλαίσια της διατήρησης της πολιτιστικής και πολιτισμικής κληρονομιάς”.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας, Πολιτισμού, ΜΜΕ, Αθλητισμού και Πολυγλωσσίας καταλήγει στην ερώτηση του με την υπογράμμιση ότι οι κοινοτικοί πόροι είναι ελάχιστοι μπροστά στην αξία και το μέγεθος των μνημείων και της σημασίας, που έχουν για την ανθρωπότητα, τον πολιτισμό και το μέλλον τους”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024