Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΛοιπές μορφέςΣύλληψη οδηγού τουριστικού λεωφορείου που εκτελούσε δρομολόγια για 17 συνεχόμενες ώρες

Σύλληψη οδηγού τουριστικού λεωφορείου που εκτελούσε δρομολόγια για 17 συνεχόμενες ώρες

`Αντρες του Τμήματος Ηρακλείου συνέλαβαν χτες, Τετάρτη 25 Μαΐου 2005, έναν 46χρονο οδηγό τουριστικού λεωφορείου, ο οποίος παράλληλα ήτανκαι ο ιδιοκτήτης, καθώς σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν στο […]

`Αντρες του Τμήματος Ηρακλείου συνέλαβαν χτες, Τετάρτη 25 Μαΐου 2005, έναν 46χρονο οδηγό τουριστικού λεωφορείου, ο οποίος παράλληλα ήταν<...>και ο ιδιοκτήτης, καθώς σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν στο τιμόνι για 17 συνεχόμενες ώρες, με αποτέλεσμα να θέτει σε σοβαρό κίνδυνο τις ζωές, τόσο των επιβατών που μετέφερε, όσο και των άλλων διερχόμενων οδηγών.

Πιο συγκεκριμένα, ο συγκεκριμένος οδηγός, σύμφωνα με την Τροχαία Ηρακλείου, ξεκίνησε να εκτελεί δρομολόγια στις 4:45 προχθές τα ξημερώματα και κατέβηκε από το λεωφορείο στις 9:45 τη νύχτα – μετά από δεκαεπτά ώρες, δηλαδή, όταν το όχημα ακινητοποιήθηκε για έλεγχο από τους τροχονόμους. Όπως ήταν φυσικό, ο οδηγός οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Ηρακλείου, κατηγορούμενος για πλημμέλημα.

Μάλιστα, ο 46χρονος ιδιοκτήτης του τουριστικού λεωφορείου, σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα, συνεργαζόταν με διάφορα τουριστικά γραφεία για τη μεταφορά τουριστών, ενώ όταν έγινε ο έλεγχος, μετέφερε περίπου 50 ξένους επισκέπτες, τους οποίους είχε παραλάβει από το αεροδρόμιο με προορισμό την περιοχή της Χερσονήσου.

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο νόμος προβλέπει οκτάωρη απασχόληση για τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων, ενώ ανά 50 χιλιόμετρα επιβάλλεται κάποια στάση, ώστε να ξεκουράζεται ο οδηγός και να μπορεί να συνεχίσει το δρομολόγιο ξεκούραστος και, κυρίως, με καθαρό μυαλό.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024