Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣυνέδρια ΤουρισμούΣτις 10-11 Νοεμβρίου το 2ο Διεθνές Φόρουμ Τουρισμού Ρόδου

Στις 10-11 Νοεμβρίου το 2ο Διεθνές Φόρουμ Τουρισμού Ρόδου

“ Ανταγωνιστικότητα μέσω Αειφορίας: Ευκαιρίες και Προκλήσεις για τους Μεσογειακούς Προορισμούς” είναι το θέμα του 2ου Διεθνούς Φόρουμ Τουρισμούπου θα διεξαχθεί στις 10 – 11 Νοεμβρίου 2006 στη Ρόδο. Το […]

Ανταγωνιστικότητα μέσω Αειφορίας: Ευκαιρίες και Προκλήσεις για τους Μεσογειακούς Προορισμούς” είναι το θέμα του 2ου Διεθνούς Φόρουμ Τουρισμού<...>που θα διεξαχθεί στις 10 – 11 Νοεμβρίου 2006 στη Ρόδο. Το 2ο Διεθνές Φόρουμ τελεί υπό την επιστημονική αιγίδα του Οργανισμού του Περιβαλλοντικού Προγράμματος Ηνωμένων Εθνών, Τμήμα Τεχνολογίας, Βιομηχανίας και Οικονομικών (United Nations Environment Programme [UNEP], Division Of Technology, Industry and Economics). To φετινό φόρουμ έχει ενταχθεί στο καλεντάρι των συνεδρίων που υποστηρίζονται από τον Ο.Η.Ε, πράγμα το οποίο προκαλεί διεθνές ενδιαφέρον για συμμετοχή σε αυτό. Επίσημοι χορηγοί διοργάνωσης του Φόρουμ είναι το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, χορηγός επικοινωνίας είναι η εφημερίδα ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ και χορηγός ηλεκτρονικής επικοινωνίας το Traveldailynews.

Κατά τη διάρκεια του Φόρουμ θα εξεταστούν οι διεθνείς πρακτικές και αντιλήψεις για την αντιμετώπιση θεμάτων, όπως η ανταγωνιστικότητα και η ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη τα οποία αποτελούν κρίσιμους παράγοντες για την τουριστική βιομηχανία. Επίσης, στο φετινό φόρουμ θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της ετήσιας έρευνας τουρισμού που διεξάγει η ΔΕΤΑΠ και η Επιστημονική Ομάδα Τουρισμού του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

Στόχος του φετινού Φόρουμ είναι να παρουσιαστούν στοιχεία σχετικά με τις εξελίξεις και τις τάσεις στην τουριστική αγορά, αλλά κυρίως να αποδειχτεί πως οι τουριστικοί προορισμοί δεν έχουν ημερομηνία λήξης. Οι τουριστικοί προορισμοί μπορούν να έχουν διάρκεια μέσα από την ανακάλυψη, την ανάδειξη και προώθηση νέων βιώσιμων μορφών τουριστικής ανάπτυξης.

Η καθιέρωση διοργάνωσης του Διεθνούς Φόρουμ Τουρισμού ακολουθεί το όραμα του Επιμελητηρίου, να καταστεί εργαλείο ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των παραγωγικών τάξεων και συνάμα να αποτελέσει πύλη διαλόγου, ανταλλαγής απόψεων και συνεργασίας μεταξύ επιχειρηματιών, επιστημόνων και στελεχών, ο κάθε ένας από τους οποίους έχει γνώση και εξειδικευμένη εμπειρία στο πολυδιάστατο κομμάτι του τουρισμού.

Σημειώνεται ότι το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και η ΔΕΤΑΠ, επίσημοι οργανωτές της επιστημονικής αυτής εκδήλωσης έχουν ήδη ξεκινήσει όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες και πραγματοποιούν τις απαραίτητες επαφές προκειμένου και φέτος το 2ο Διεθνές Φόρουμ Τουρισμού Ρόδου να χαρακτηριστεί από ποιότητα και να επισφραγιστεί με επιτυχία.

Το φετινό συνέδριο, όπως και το περσινό, θα τιμήσουν με την παρουσία τους αλλά και με τις εισηγήσεις τους ανώτατοι κυβερνητικοί παράγοντες, εκπρόσωποι του εθνικών και διεθνών τουριστικών επιχειρήσεων και οργανισμών αλλά και διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί από Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού. Οι εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για συμμετοχή έχουν ήδη ξεκινήσει και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται, αλλά και να βρουν τις αιτήσεις συμμετοχής, στο διαδικτυακό τόπο της ΔΕΤΑΠ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024