Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΟδικός ΤουρισμόςΕντάθηκαν τα μέτρα της Τροχαίας στο οδικό δίκτυο της χώρας

Εντάθηκαν τα μέτρα της Τροχαίας στο οδικό δίκτυο της χώρας

Αυξημένα μέτρα αστυνόμευσης του οδικού δικτύου της χώρας έχει λάβει από χτες η Διεύθυνση Τροχαίας, με στόχο την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και τη διευκόλυνση των χιλιάδων εκδρομέων, που θα […]

Αυξημένα μέτρα αστυνόμευσης του οδικού δικτύου της χώρας έχει λάβει από χτες η Διεύθυνση Τροχαίας, με στόχο την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων<...> και τη διευκόλυνση των χιλιάδων εκδρομέων, που θα ταξιδέψουν στην περιφέρεια για τον εορτασμό του Πάσχα.

Όπως μάλιστα, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης “τα αυξημένα μέτρα σχεδιάστηκαν από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής, ενώ θα δοθεί έμφαση στα σημεία του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων”.

Πιο συγκεκριμένα, ο σχεδιασμός των μέτρων περιλαμβάνει:


  • αστυνόμευση του οδικού δικτύου, κατά τομείς, με περιπολικά και μοτοσικλέτες,
  • αυξημένη αστυνομική παρουσία και ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων,

  • συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων (ιδιαίτερα για την βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα κ.λπ.),

  • αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους – εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων,
  • αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους, όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί κ.λ.π.).


Επιπλέον, σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο θα υπάρχουν στατικά και εναλλασσόμενα σημεία, όπου θα διενεργούνται έλεγχοι της τροχαίας, για την εξασφάλιση ομαλών συνθηκών κυκλοφορίας και την αποτροπή πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

Ακόμα, το έργο των υπηρεσιών της τροχαίας θα συνδράμουν και τα ελικόπτερα της Ελληνικής Αστυνομίας, τα οποία θα επιτηρούν το οδικό δίκτυο σε συνεργασία και συντονισμό με τις επίγειες δυνάμεις. Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο “τα αυξημένα μέτρα θα είναι έντονα και συνεχή καθ` όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου σε όλο το οδικό δίκτυο”.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι από το Μάρτιο του 2005 λειτουργούν τέσσερα Τμήματα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων στο Αίγιο Αχαΐας, στο Κιάτο Κορινθίας, στις Θερμοπύλες Φθιώτιδας και στα Τέμπη Λάρισας, με σημαντική δράση, όσον αφορά στην αστυνόμευση της Εθνικής Οδού Πατρών – Αθηνών – Θεσσαλονίκης – Ευζώνων.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024