Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑρχιτεκτονική αποκατάσταση δύο ιστορικών καποδιστριακών κτιρίων στην Αίγινα
Η αποκατάσταση των δύο κτιρίων είναι εξαιρετικά σημαντική για την προβολή του νησιού

Αρχιτεκτονική αποκατάσταση δύο ιστορικών καποδιστριακών κτιρίων στην Αίγινα

Χορηγία ανώτατου ποσού 1,5 εκατ. ευρώ από τη ΔΕΗ, για το Κυβερνείο της Αίγινας και το Εϋνάρδειο κτίριο για τη στέγαση της Βιβλιοθήκης και του Αρχείου αντιστοίχως.

Πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση της υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κας Άννας Διαμαντοπούλου και του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας, κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, κ. Αρθούρο Ζερβό, για την αποδοχή χορηγίας ύψους 1,5 εκατ. ευρώ προς το Υπουργείο Παιδείας. Η χορηγία παρέχεται από τη ΔΕΗ στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της επιχείρησης, για την αρχιτεκτονική αποκατάσταση δύο ιστορικών καποδιστριακών κτιρίων, του Εϋνάρδειου και του Κυβερνείου (πρώτη κατοικία του Ιωάννη Καποδίστρια). Στη συνάντηση μετείχε ο βουλευτής Πειραιά και Νησιών, κ. Δημήτρης Καρύδης και ο δήμαρχος της Αίγινας κ. Θεοδόσης Σακιώτης.

Η ηγεσία του υπουργείου, στο οποίο ανήκουν τα κτίρια, απεδέχθη τη χορηγία, δηλώνοντας ότι σε αυτή την εποχή της κρίσης μία τέτοια ενέργεια είναι εξαιρετικά σημαντική για να προταχθούν και να λειτουργήσουν αποδοτικά τα δύο αυτά σπουδαία έργα.

Το Εϋνάρδειο προορίζεται για τη στέγαση της Δημόσιας Βιβλιοθήκης και το Κυβερνείο για τη στέγαση του Αρχείου. Η αποκατάσταση των δύο κτιρίων είναι εξαιρετικά σημαντική για λειτουργικούς, ερευνητικούς, ιστορικούς λόγους, αλλά και για την προβολή του νησιού.

Στη φωτογραφία, το Κυβερνείο (πρώτη κατοικία του Ιωάννη Καποδίστρια), στην Αίγινα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024