Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟδοιπορικό μόδας και παράδοσης στη Μεσόγειο ξεκίνησε από την Ελλάδα και την Τήνο
Πολιτισμός

Οδοιπορικό μόδας και παράδοσης στη Μεσόγειο ξεκίνησε από την Ελλάδα και την Τήνο

Τα χειροποίητα πλεχτά της Τήνου παρουσιάστηκαν ήδη στην Galerie Lafayette στη Νίκαια και στο Παρίσι και θα εκτεθούν στο Μουσείο Μπενάκη στην Αθήνα (7-10 Νοεμβρίου 2018) στα πλαίσια μιας ευρύτερης έκθεσης αφιερωμένης στο πρόγραμμα ITINERANCE.

Το Atelier Bartavelle, είναι ένα γαλλικό εμπορικό σήμα μόδας που δημιούργησαν το 2015 στο Παρίσι η Alexia Tronel και η Caroline Perdrix. Το 2018 το Atelier Bartavelle λάνσαρε το πρόγραμμα “ITINERANCE” (Οδοιπορικό), με σκοπό τη διεθνή προβολή μιας μόδας βασισμένης στην ενδυματολογική κουλτούρα των χωρών της Μεσογείου που βασίζεται εξ ολοκλήρου στην τοπική παραγωγή ενδύματος.
Στο πλαίσιο αυτό η Alexia Tronel και η Caroline Perdrix ταξιδεύουν σε πέντε χώρες της Μεσογείου (Ελλάδα, Τυνησία, Μαρόκο, Λίβανο και Τουρκία), με στόχο να δημιουργήσουν πέντε συλλογές περιορισμένης έκδοσης σε συνεργασία με ντόπιους τεχνίτες.

Το οδοιπορικό ξεκίνησε από την Ελλάδα και την Τήνο, με το πρόγραμμα “YAYA” (Γιαγιά). Στόχος του προγράμματος αυτού είναι η δημιουργία περιορισμένης κολεξιόν ρούχων από γυναίκες μιας περασμένης γενιάς, οι οποίες μεταδίδουν με αυτόν τον τρόπο την εμπειρία και τις γνώσεις τους στις επόμενες γενιές : μια κολεξιόν που αποτελείται από μοναδικά πουλόβερ τα οποία έπλεξαν στο χέρι “γιαγιάδες” από την Τήνο ηλικίας 60-90 ετών.

Τα χειροποίητα πλεχτά της Τήνου παρουσιάστηκαν ήδη στην Galerie Lafayette στη Νίκαια και στο Παρίσι, και εκτίθενται στο Μουσείο Μπενάκηστην Αθήνα (7-10 Νοεμβρίου 2018) στα πλαίσια μιας ευρύτερης έκθεσης αφιερωμένης στο πρόγραμμα ITINERANCE. Στη συνέχεια θα τεθούν προς πώληση μέσα από το site του Atelier Bartavelle. Πρόθεση των δημιουργών είναι να εξακολουθήσουν να παράγουν χειροποίητα πουλόβερ στη Τήνο μέσα από ένα σύστημα προ-παραγγελιών.

Στιγμιότυπο από την παρουσίαση του project στη Γαλλική Πρεσβεία.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024