Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΝέο ιστορικό ρεκόρ 33 εκατ. τουριστών αναμένει το 2018 το Υπουργείο Τουρισμού
Τάσεις

Νέο ιστορικό ρεκόρ 33 εκατ. τουριστών αναμένει το 2018 το Υπουργείο Τουρισμού

Με 2 δισ. ευρώ επιπλέον έσοδα 'κλείνει' το 2018.Η αύξηση των διεθνών αφίξεων ήταν 33%, από τα 24 εκατ. επισκέπτες το 2014 στα 33 εκατομμύρια το 2018.

Τον απολογισμό της πορείας του ελληνικού τουρισμού την τελευταία τετραετία και το νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα για τα επόμενα χρόνια, παρουσίασε η υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Ελλάδας στα βρετανικά ΜΜΕ, στο πλαίσιο της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης World Travel Market στο Λονδίνο, όπου η Ελλάδα και ο ΕΟΤ συμμετέχουν.

Η υπουργός αναφέρθηκε στην αύξηση των διεθνών αφίξεων κατά 33%, από τα 24 εκατ. επισκέπτες το 2014 στα 33 εκατομμύρια το 2018. Παρουσίασε ειδικότερα τις ενέργειες που έχουν γίνει και έχουν αποδώσει συνεχή ιστορικά-ρεκόρ σε έσοδα, αφίξεις και όλα τα τουριστικά μεγέθη. Επίσης, παρουσίασε τους στρατηγικούς στόχους και το αναπτυξιακό πλάνο για τη διατήρηση της δυναμικής αύξησης του ελληνικού τουρισμού τα επόμενα χρόνια. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει δυναμική και στοχευμένη προβολή και προώθηση, την αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης, την προσέλκυση νέων επενδύσεων, την αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών και την εφαρμογή της καινοτομίας στον τουρισμό.

“Πετύχαμε ένα πρωτόγνωρο τουριστικό ‘άλμα’ την τετραετία 2015-2018. Οι επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού το 2018 ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, με νέο ιστορικό ρεκόρ για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά που θα αγγίξει τα 33 εκατ. τουρίστες και 2 δισ. ευρώ επιπλέον έσοδα. Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε αυτή τη δυναμική με το νέο αναπτυξιακό μας πρόγραμμα”, τόνισε η κα Κουντουρά.

Η αύξηση του ελληνικού τουρισμού αναγνωρίστηκε από όλουςτους παράγοντες της διεθνούς τουριστικής αγοράς και τους επικεφαλής της βρετανικής τουριστικής βιομηχανίας στις συναντήσεις που πραγματοποίησαν με την υπουργό και στελέχη του ΕΟΤ κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης World Travel Market. Καθώς επίσης και από διεθνείς οργανισμούς, όπως το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδίων & Τουρισμού (WTTC), που διοργάνωσε ειδική εκδήλωση στο Λονδίνο, με κεντρική ομιλήτρια την κα Κουντουρά, για να αναδείξει τις πολιτικές και τις καλές πρακτικές που εφάρμοσε η Ελλάδα και απέδωσαν τα εξαιρετικά τουριστικά αποτελέσματα της τελευταίας τετραετίας.

Οι ισχυρές επιδόσεις της Ελλάδας στον τουρισμό αποτέλεσαν το επίκεντρο του ενδιαφέροντος των βρετανικών ΜΜΕ. Η κα Κουντουρά παραχώρησε σειρά συνεντεύξεων για την προβολή της Ελλάδας και του ελληνικού τουρισμού σε ΜΜΕ και εξειδικευμένες τουριστικές εκπομπές κορυφαίων τηλεοπτικών δικτύων μεταξύ των οποίων το National Geographic, το CNBC και το SkyTV, καθώς και στο διεθνές πρόγραμμα του CNN με τον καταξιωμένο δημοσιογράφο Richard Quest.

Επίσης, επιτυχημένη ήταν η παρουσία στη συνέντευξη τύπου της δημοφιλούς Βρετανίδας συγγραφέα, Victoria Hislop, η οποία είναι η δημιουργός best-seller βιβλίων και πετυχημένων τηλεοπτικών σειρών. Η κα Hislop μοιράστηκε προσωπικές της εμπειρίες από τα ταξίδια της στην Ελλάδα επί σειρά ετών και με το πάθος της ενθουσίασε τα MME και το κοινό.

Η Ελλάδα είχε ενισχυμένη φέτος παρουσία στην World Travel Market με το μεγαλύτερο από ποτέ περίπτερο, όπου φιλοξενήθηκαν 70 συνεκθέτες. Στο περίπτερο του ΕΟΤ διοργανώθηκε ειδική εκδήλωση για την προβολή των προορισμών του Ιονίου μέσω της μοναδικής γαστρονομικής τους παράδοσης. Επίσης, το περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου διακρίθηκε ως το καλύτερο περίπτερο σε επίπεδο design στη φετινή World Travel Market. Η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού κα Μαριέτα Παπαβασιλείου αναφέρει σχετικά: “Ο πρωταθλητής του ελληνικού τουρισμού κατέκτησε ακόμη μία κορυφή! Το τουριστικό μεγαλείο του Νοτίου Αιγαίου είναι πραγματικά αδιαμφισβήτητο. Αυτή τη μεγάλη δυναμική που κρύβουν τα νησιά μας, αποτυπώνουμε σε χώρους οι οποίοι αφήνουν έντονο το νησιωτικό μας στίγμα στις μεγάλες τουριστικές εκθέσεις όπως η WTM. H παρουσία της Περιφέρειας μας, είναι αυτή που αρμόζει στην τουριστική αξία και δυναμική των νησιών μας. Τέτοιες διακρίσεις, έρχονται για να εδραιώσουν ακόμη περισσότερο τη θέση του Νοτίου Αιγαίου στο διεθνή τουριστικό χάρτη. Μας κάνουν δε να θέλουμε να αγωνιζόμαστε ακόμη πιο σκληρά για την τουριστική υπεροχή του τόπου μας“.

Καθ’όλη τη διάρκεια της έκθεσης η Ελλάδα προβλήθηκε σε όλους τους χώρους εντός και εκτός του εκθεσιακού κέντρου, με ειδικές προωθητικές ενέργειες του ΕΟΤ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024