Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΗ 5η China Xizang Tourism and Culture Expo πραγματοποιήθηκε στη Lhasa
Εναλλακτικός Τουρισμός

Η 5η China Xizang Tourism and Culture Expo πραγματοποιήθηκε στη Lhasa

Η τριήμερη έκθεση τουρισμού και πολιτισμού περιλάμβανε δραστηριότητες όπως ένα εμβληματικό φόρουμ, έκθεση πωλήσεων προϊόντων και ένα συνέδριο προώθησης τουριστικού μάρκετινγκ.

Στη Lhasa, την πρωτεύουσα της αυτόνομης περιοχής του Θιβέτ, ξεκίνησε η 5η China Xizang Tourism and Culture Expo, κατά την οποία παρουσιάστηκαν οι μοναδικοί τουριστικοί και πολιτιστικοί πόροι της περιοχής, ενώ επιδιώκεται η διεθνής ενίσχυση της εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας, όπως αναφέρει το silkroadgreek.gr

Στην εκδήλωση συμμετείχαν συνολικά 612 εγχώριες και ξένες επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων 75 εταιρειών από την Ταϊλάνδη, την Καμπότζη, το Νεπάλ και το Μπουτάν.

Η τριήμερη έκθεση τουρισμού και πολιτισμού που διοργάνωσε το υπουργείο Τουρισμού και Πολιτισμού της Κίνας μαζί με την Περιφερειακή Κυβέρνηση του Θιβέτ περιλάμβανε δραστηριότητες όπως ένα εμβληματικό φόρουμ, έκθεση πωλήσεων προϊόντων και ένα συνέδριο προώθησης τουριστικού μάρκετινγκ.

Έξι παράπανω χώρες συμμετείχαν στην φετινή έκθεση σε σχέση με την προηγούμενη παρουσιάζοντας σχεδόν 10.000 προϊόντα σε 19 κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης, χειροτεχνίας και τοπικών σπεσιαλιτέ.

«Το Θιβέτ, που βρίσκεται στην ενδοχώρα του οροπεδίου Qinghai-Tibet, είναι μια πύλη στα νοτιοδυτικά σύνορα της Κίνας και ένα βασικό φράγμα οικολογικής ασφάλειας, ένας σημαντικός κόμβος της Πρωτοβουλίας Belt and Road και μια σημαντική διαδρομή ανοίγματος προς τη Νότια Ασία», δήλωσε ο Hu Heping, υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, μιλώντας στην τελετή έναρξης της έκθεσης.

«Αυτή η διεθνής τουριστική και πολιτιστική έκθεση στοχεύει στη δημιουργία μιας επαγγελματικής και διεθνούς πλατφόρμας εκθέσεων για να δείξει την ομορφιά της οικολογίας, του πολιτισμού, και της ιστορίας του Θιβέτ», είπε ο Hu, προσθέτοντας ότι είναι μια ευκαιρία για “περισσότερους ανθρώπους στο εσωτερικό και στο εξωτερικό να γνωρίσουν, να κατανοήσουν και να τους αρέσει καλύτερα το Θιβέτ μέσω αυτής της έκθεσης.”

Το Θιβέτ, που βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της Κίνας, γειτνιάζει με την Αυτόνομη Περιοχή Xinjiang Uygur, τις επαρχίες Qinghai, Sichuan και Yunnan.

Με μέσο γεωγραφικό υψόμετρο 4.000 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, η περιοχή είχε μόνιμο πληθυσμό 3,64 εκατομμυρίων ανθρώπων μέχρι το τέλος του 2022, με τους Θιβετιανούς και άλλες εθνοτικές ομάδες να αποτελούν περισσότερο από το 87% του πληθυσμού.

Το ΑΕΠ της περιοχής το 2022 ξεπέρασε τα 213 δισεκατομμύρια γιουάν (30 εκατομμύρια ευρώ) και το κατά κεφαλήν διαθέσιμο εισόδημα των κατοίκων της πόλης και της υπαίθρου έφτασε τα 48.753 γιουάν και τα 18.209 γιουάν, αντίστοιχα.

Το 2022, το Θιβέτ δέχτηκε περίπου 30 εκατομμύρια εγχώριους και ξένους τουρίστες, δημιουργώντας έσοδα από τον τουρισμό περίπου 40 δισεκατομμυρίων γιουάν.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024