Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΠολιτιστικόςΔιημερίδα για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Κρήτης διεξάγεται στο Ηράκλειο
Συνέδρια

Διημερίδα για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Κρήτης διεξάγεται στο Ηράκλειο

Hrakleio-Diimerida

Στόχος της διημερίδας είναι η ανάδειξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του νησιού, ενώ θα πραγματοποιηθούν και παρουσιάσεις παραδοσιακών τεχνών.

Το Υπουργείο Πολιτισμού – Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και την Εκπαιδευτική-Αναπτυξιακή “Πλοηγός” διοργανώνουν διημερίδα, με θέμα “Η Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά. Εκφάνσεις, Δράσεις Διαφύλαξης και Προοπτικές”. Στόχος της διημερίδας είναι η ανάδειξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Κρήτης, και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Απριλίου 2024, στην Αίθουσα “Ανδρόγεω” και στο Πολυκέντρο του Δήμου Ηρακλείου.

Η διημερίδα (με ελεύθερη είσοδο) απευθύνεται στο ευρύ κοινό, εκπαιδευτικούς, μέλη τοπικών πολιτιστικών συλλόγων, μουσεία, πολιτιστικά ιδρύματα και οργανισμούς που διαχειρίζονται τη νεότερη πολιτιστική κληρονομιά και μέλη κοινοτήτων ή επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε τομείς της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, όπως οι παραδοσιακές τέχνες και επαγγέλματα, μουσικοχορευτικές και αγροδιατροφικές παραδόσεις,

Στη διημερίδα συμμετέχουν στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης, της Διεύθυνσης Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και άλλων υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, μουσείων, συλλόγων και ομάδων πολιτών, καθώς και άλλων φορέων και συλλογικοτήτων που ασχολούνται με τη διαφύλαξη και ανάδειξη της “ζωντανής” κληρονομιάς της Κρήτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον αίθριο χώρο του Πολύκεντρου θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις παραδοσιακών τεχνών:

  • Αγγειοπλαστική, Πολιτιστικός Σύλλογος Θραψανού
  • Οργανοποιία, Δαμιανός Βασιλάκης
  • Καλαθοπλεκτική, οικογένεια Διαλεκτάκη
  • Κοπανέλι, Κατερίνα Ταμπακάκη
Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Φοιτητής στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024